Amerikan siyasetine kan bulaştı

Güncelleme Tarihi:

Amerikan siyasetine kan bulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 00:00

Çay Partisi hareketinin keskinleştirdiği Amerikan siyasetine sonunda kan bulaştı. 22 yaşında bir genç, Çay Partisi’nden tehditler alan Arizona Milletvekili Gabrielle Giffords’ı vurdu. Aralarında bir yargıcın da bulunduğu 6 kişi öldü.

Haberin Devamı

 

SİLAHLI SALDIRI SONRASI KURTARMA ÇALIŞMALARI/Foto Galeri

GABRIELLE GIFFORDS YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR/Foto Galeri

DÜN sabah, Amerikan siyasetinde son dönem keskinleşen kutuplaşmaya şiddet de eklendi. Arizona Milletvekili, Demokrat Partili Gabrielle Giffords’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiye silahlı saldırı düzenlendi. Ağır yaralanan Giffords ameliyata alınırken, aralarında Federal Yargıç John Roll’un da bulunduğu 6 kişi yaşamını yitirdi.

Olay, Giffords için Arizona Eyaleti Tucson şehrindeki seçim bölgesinde düzenlenen bir etkinlik sırasında yaşandı. Yerel saat ile 10.00 sularında Safeway süpermarketinin dışında gerçekleştirilen saldırıda, Giffords’ın başından vurulduğu öğrenilirken, 6 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Olaydan kısa süre sonra yakalanan saldırganın, 1988 doğumlu Jared Lee Loughner adında Arizonalı beyaz bir erkek olduğu öğrenilirken, bu kişinin, aralarında Giffords’ın da bulunduğu kalabalığa 20-30 el gelişigüzel ateş ettiği ve sonra koşarak olay yerinden kaçtığı bildirildi. Ancak bu saldırıyı neden gerçekleştirdiği halen anlaşılamadı.

Palin’in “hedef haritası”nda

Özellikle muhafazakâr Çay Partisi hareketinin tetiklemesiyle, son dönem sertleşen Amerikan siyasetinde, Demokrat Partili milletvekillerine artık ölüm tehditleri başlamıştı. Obama’nın kabul edilmesi için bastırdığı, geçen yıl kabul edilen Sağlık Reformu ise, bölünmenin kilometre taşı oldu. Tasarıya destek veren Giffords, tehdit alan isimlerdendi. Çay Partisi lideri Sarah Palin üzerinde silah görseli kullanılan “hedef haritası” adını verdiği bir manifestoyla, aralarında Giffords’ın da bulunduğu 20 Demokrat Partili milletvekilini Çay Partisi taraftarlarına hedef gösterdi. Başkan Obama, olayla ilgili yaptığı açıklamada, tüm Amerikalılardan Giffords için dua etmelerini istedi.

KOCASI ASTRONOT

KONGRE Üyesi Gabrielle Giffords, astronot Mark Kelly ile evli. Kelly, 1 Nisan 2011’de uzay mekiği Endeavour’un son uzay yolculuğunun da liderliğini üstlenecekti. NASA’nın 134. planlı uçuşunda, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) bazı malzemeler götürecek ve istasyonda da, kendisi gibi astronot olan ikiz kardeşi Scott Kelly ile buluşacaktı.

Afganistan Gazisi

SALDIRGAN Jared Lee Loughner’ın, Afganistan’da savaşmış eski bir asker olduğu açıklandı. İnternete eklediği favori kitapları listesinde, Hitler’in Kavgam kitabı da var. Jared Lee Loughner’in, Abraham Lincoln, John Kennedy, Martin Luther King ve John Lennon’ı öldüren suikastçiler gibi üç isimli olması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!