Amerikan futbolunda ikinci ’OJ’ vakası

Güncelleme Tarihi:

Amerikan futbolunda ikinci ’OJ’ vakası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

Amerikan futbolu dünyası, eşi ve bir erkek arkadaşı vahşice katledilince cinayetten yargılanan eski yıldızı O.J. Simpson’un beraatinin üzerinden yıllar geçtikten sonra, yeni bir çifte cinayetle sarsıldı. Amerikan futbolu dünyasının ’emekli’ yıldız oyuncusu Steve McNair, önceki gün, 20 yaşında bir kadınla birlikte, evinde başından vurulmuş olarak bulundu. Polis, "Henüz bir şüpheli yok" derken, ünlü futbolcunun hayranları ve eski takım arkadaşları da, esrarengiz cinayetten ötürü şaşkın ve üzgünler.

Haberin Devamı

İşte olay yerinden görüntüler

ULUSAL Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) eski oyun kurucularından Steve McNair (36), Sahel Kazemi (20) isimli kadınla birlikte Tennessee kentindeki evinde ölü bulundu. Kafasından aldığı birkaç kurşun yarası nedeniyle öldüğü belirlenen futbolcu, 2000 yılında takımına Süper Kupa’yı kazandırarak ünlenmişti. Kazemi de McNair gibi başından vurularak hayatını kaybetti. Polis sözcüsü, futbolcunun eşi Mechelle’in acı haberi alır almaz yıkılmış bir şekilde olay yerine koştuğunu, çok üzgün göründüğünü söyledi. Futbolcu ve kadının cesedini, hem komşusu hem de en yakın arkadaşı olan Wayne Neeley buldu.

Arkadaşı buldu

Futbolcunun villasının da bulunduğu pahalı bir mahalle olan Rutlege Hill’de yaşayan Nelley, eve girdiğinde önce mutfağa uğrayıp içecek bir şeyler aldığını, daha sonra oturma odasına geçtiğinde yerdeki kanı fark ettiğini ve kanepede vurulmuş olan arkadaşı McNair ile yerde yatan kadını bulduğunu anlattı.

/images/100/0x0/55eacdfaf018fbb8f897c64f


Bir görgü tanığı da McNair’in vurulmadan önceki gece saat 01.30-02.00 arası evden yarım saatliğine ayrıldığını, Kazemi’nin de evde onu beklediğini söyledi. 2 gün önce Nashville Eyaleti’nden bir polis memuru, Kazemi’yi alkollü araç kullanmaktan tutuklamış ve ceza kesmişti. McNair de bu esnada, ikisinin adına kayıtlı olan otomobilin ön koltuğundaydı.

Lokantası mabet

McNair, Tennessee Titans takımında 13 sezon oynadıktan sonra, Nisan 2008’de emekli olmuştu. Ünlü futbolcu Haziran ayında da, Tennessee Devlet Üniversitesi yakınlarında bir restoran açmıştı. Restoran şimdi Steve McNair’in hayranları için bir mabede dönüşmüş durumda. Kapıya ’Seni seviyoruz Steve’, ’Seni özleyeceğiz Steve’ yazılı notlar ve çiçekler bırakan hayranları, futbolcunun anısına mumlar yakıyor. Futbol Ligi NFL’nin komisyon üyesi Roger Goodell de, "Onu kaybetmek büyük trajedi, kalbimiz onunla olacak" diye konuştu. Titans takımının sahibi Bud Adams da, şu açıklamayı yaptı: "O en iyi oyuncularımızdandı ayrıca taraftarlarımızın en sevdiği futbolcuydu. Şampiyonluğu ona borçluyduk..."

Geçtiğimiz yıl emekli olmuştu

MCNAIR, kariyerine 1995 yılında Houston Oilers takımıyla başlamış daha sonra Titans’a geçmişti. Kariyerinin son yıllarında sık sık sakatlanan ve vücudunun birkaç bölgesinde birden kronik ağrılar oluşan futbolcu, bu nedenle 2008’de emekli olmak zorunda kalmıştı. Sakatlıklar yaşadığı dönemden bile uzun süre oynamakta direnen McNair, 2002 sezonunu da sakat ama şampiyon olarak kapatmıştı. 2006’da bir süre Baltimore Ravens’ta oynayan futbolcu burada da başarılı olmuş, ancak sakatlıklar performansını düşürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!