Amerikalıların ruh hali

Güncelleme Tarihi:

Amerikalıların ruh hali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 15:44

Mali kriz sonrası Amerikalılar'ın ruh hali ile ilgili ilk anketten ilginç sonuçlar çıktı.

ABD'de başlayarak dünyaya yayılan ekonomik krizin Amerikan halkının geleceğe ve Amerikan kurumlarına olan inancını büyük ölçüde zedelediği ortaya çıktı.

Reuters/Zogby'nin halkın ruh halini belirlemek için yaptığı kamuoyu araştırmasına göre, Amerikalılar ülkenin gidişatı ve kendi mali durumları konusunda giderek daha karamsar hale geldiler.

Ülkenin doğru yolda olduğunu düşünen Amerikalıların oranı geçen ay yüzde 25 iken bu ay yüzde 18'e düştü. Bush yönetiminin ekonomi politikası konusunda olumlu görüş bildirilenlerin sayısı ise yüzde 13'ten yüzde 7'lere kadar geriledi.

Bu arada ülkesinden gurur duyan Amerikalıların oranı da aynı dönemde yüzde 91'den yüzde 89'a geriledi.

Başkan George Bush ve ABD Kongresine güven de büyük ölçüde düştü. Kamuoyu araştırmasında, Bush'un performansı konusunda olumlu düşünenlerin oranı yüzde 21 çıkarken, halkın sadece yüzde 10'unun Kongreye olumlu gözle baktığı belirlendi.

Araştırma yetkilisi John Zogby, "İkili bir darbe söz konusu. İnsanlar hem bugünden kaygı duyuyorlar hem de gelecekten endişe ediyorlar" diyerek, Amerikalıların bu ruh halini yaklaşık 80 yıl önceki Büyük Buhran dönemindekine benzetti.

Bunun, 1932'den beri ülkedeki en büyük güven bunalımı olduğunu belirten Zogby, "İnsanlar sanki ülkede hiçbir şey (Başkan, Kongre ve şirketler) işlevini yerine getirmiyormuş hissiyatı içinde" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!