Amerikalılar neden Clinton'u seviyor?

Güncelleme Tarihi:

Amerikalılar neden Clintonu seviyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, hakkında 4 yıldır süren soruşturmaya, en yakın dostları ve eski ortakları hapiste bulunmasına, adının sık sık karıştığı seks skandallarına rağmen Amerikan halkı tarafından çok seviliyor.

Clinton'un Amerikan halkından aldığı destek % 67 gibi yüksek bir oranda seyrediyor. Uzmanlar, Bill Clinton'un, ‘ülke ve halk için çalışan ve işini yapan başkan’ imajını topluma kabul ettirdiğini belirtiyorlar. Tulane Üniversitesiden Dr.Koenig'e göre, Amerikalılar, ‘Rocky’ gibi peşpeşe sert yumruklar yemesine rağmen yıkılmayan ve ayakta durarak karşılık veren kişilere ‘büyük’ gözüyle bakıyor.

Yine uzmanlara göre, büyük adamın iştahı olur. Ve siyasi iktidar hırsı ile çok güçlü seks güdüsü de bu iştahların en önemlileri arasında yer alır. Öte yandan, halkın arasındaki rahatlığı, bir hamburgerciye girip insanların arasına karışması, sahneye çıkıp saksafon çalması gibi özelliklerinin, Amerikalılar için ‘Bill Clinton bizden biri’ imajını güçlendirdiği kaydediliyor.

HALKIN İÇİNE GİRİYOR

Clinton'un, üvey bir babanın evinde büyümesi, annesine duyduğu aşırı sevgi ve saygı ile çocukluğunda zor günler geçirmesinin ise günlük güçlükleri yaşayan halk nezdindeki sevgisini daha da artırdığı ifade ediliyor. Geniş bir çevreye sahip olması ve gerektiğinde kendisini bile güldürü konusu yapabilme yeteneği de Başkan Clinton'un sevilmesinin bir başka nedeni olarak gösteriliyor.

Uzmanlar, Amerikan halkının, Bill Clinton'un kadınlar ile girdiği iddia edilen ilişkilerinden rahatsızlık duymadığına özellikle dikkat çekiyorlar. Hatta Amerikan halkının Clinton'un mağdur durumuna düşürüldüğü kanısında olduğu da belirtiliyor. Clinton'un cinselliğine ilişkin iddiaların ise Amerikalı kadınlara çekici geldiği ifade ediliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!