Alparslan Çelik mahkemeye çıkarılmadan tekrar emniyete götürüldü

Güncelleme Tarihi:

Alparslan Çelik mahkemeye çıkarılmadan tekrar emniyete götürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 15:53

Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının pilotunu, paraşütle atladıktan sonra Suriye topraklarında öldürdüğünü iddia eden Alparslan Çelik’in İzmir'de gözaltına alınmasıyla ilgili Kremlin'den açıklama geldi. Çelik ile ilgili açıklamayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dmitriy Peskov yaptı. Öte yandan Alparslan Çelik ve 14 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Avukatı Naci Tataç, gazetecilere yaptığı açıklamada savcılıkta Çelik'e Suriye'de düşürülen Rus uçağıyla ile ilgili soru sorulduğunu söyledi. Çelik ve 14 kişi adliyede ise mahkemeye çıkarılmadan tekrar emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

Peskov, “Türkiye’de tutuklanan Alparslan Çelik hakkında görüşümüzü belirtmemiz için Türk savcılığının bu kişi hakkında nasıl bir suç duyusunda bulunacağını öğrenmemiz gerek. Şimdilik böyle bir bilgi elimizde yok. Ele geçirilen kişinin hangi suçtan yargılanacağı kesinleşince ve Türkiye yönetiminin bunu nasıl yaklaştığına bağlı olarak biz de görüşümüzü duyuracağız” dedi.

Haberin Devamı

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İzmir’de gözaltına alınan Alparslan Çelik’in de aralarında bulunduğu 14 kişi, adliyeye sevk edildi.

Yoğun güvenlik önlemi alan polis, Çelik ve arkadaşlarından görüntü alınmaması için 14 kişiyi, camları filmli araçlarda adliyeye getirdi ve mahkum giriş kapısından binaya aldı. Bu arada Çelik ve arkadaşlarına destek olmak isteyen bir grup adliye önüne geldi.

SERBEST KALMALARINI İSTEDİLER

Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş’un avukatı Sıddık Caner Erşen basın açıklaması yaptı. Erşen, şunları söyledi: "Sayın 2. Sahil Tümen Komutanı Alparslan Çelik ve müvekkilim Serkan Kurtuluş ile arkadaşları, geçen 30 Mart’ta Türkmendağı ve bilhassa oradaki çatışmalar sırasında şehit düşen soydaşlarımızın ailesine, yaralanan gazilerimizin tedavisine madden, manen destek olma çalışmaları yürütürken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından gelen telefon ihbarıyla gözaltına alınmıştır. Tek gayesi teröristlere karşı özyurtlarını müdafaa etmek olan Türkmen soydaşların mücadelesine yardımda bulunmak ve katkı sağlamak hiçbir zaman suç olmamıştır. Gözaltına alınan 14 kişi için, ’Bayır-Bucak, Akdeniz’in Çanakkalesi’dir."

Haberin Devamı

Alparslan Çelik mahkemeye çıkarılmadan tekrar emniyete götürüldü

Müvekkili ve diğer gözaltındakilerin yalnızca ’6136 sayılı kanuna muhalefet’ten suçlandıklarını kaydeden Erşen, "O da 14 kişinin gözaltında tutulmasını gerektiren bir sebep değil. Açıkçası neyle suçlandıkları da belli değil. Bazı adreslerde aramalar yapıldı. Olayın uluslararası ilişkisiyle ilgili çok fazla bilgi kirliliği var. Net olan, çok yakın tarihte açığa kavuşacaktır. Biz 14 kişinin tamamının serbest bırakılacağına inanıyoruz. Müvekkilime, kimliği belli olmayan kişinin yaptığı ihbarın ardından yapılan aramada bulunan birkaç eşyayla ilgili genel sorular yöneltildi" diye konuştu.

Alparslan Çelik mahkemeye çıkarılmadan tekrar emniyete götürüldü

Haberin Devamı

RUS PİLOTLA İLGİLİ SORU YÖNELTİLMİŞ

Müvekkili Alparslan Çelik’e ilgisi olmayan bir otomobilden çıkan silahlarla ilgili sorular yöneltildiğini dile getiren avukatı Naci Tataç ise, "Müvekkilimin ülkeye giriş yapmasından itibaren her şeyi sorguladılar. İzmir’e yanındaki yaralılarla ilgili getirildi. En son soruda, ’Rus uçağının düşürülmesiyle uçaktan atlayan pilotları öldürdüğünüzü açıkladınız. Bunu anlatır mısınız’ dediler. İyi de gözaltına alındığı olayla bu sorunun ne ilgisi var. Bu sorunun sorulmasına gerek yok diye cevap vermedik. Allah her zaman haklının yanındadır" dedi.

MAHKEMEYE ÇIKARILMADAN ADLİYEDEN TEKRAR EMNİYETE

Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, mahkemeye çıkarılmadan yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adliyede ifadelerine başvurulmadığı öğrenilen Çelik ve arkadaşları, soruşturmayı yürüten savcının, dosyayı daha detaylı incelenmesi için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne vermesi üzerine, Yeşilyurt'taki emniyet binasına götürüldü. Ek gözaltı süresi alındığı, Çelik ve arkadaşlarının yeniden sorgularının yapılacağı, soruşturmanın derinleştirileceği belirtildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!