Almanya'yı şoke eden bombanın arkasındaki 'isim' şaşırttı!

Güncelleme Tarihi:

Almanyayı şoke eden bombanın arkasındaki isim şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 10:33

Almanya'nın başkenti Berlin'de dün Maliye Bakanı Wolfgang Schauble’ye gönderilen ve patlayıcı içeren paketin, Yunanistan’dan yollandığı ortaya çıktı. Gönderen kişi olarak Yunan siyasetçi Adonis Georgiadis’in adının yazması ise şoke etti. Paketin Almanya'ya "teröristlerce" yollandığını belirten Georgiadis, "Maalesef duyduğunuz haber doğru. Hiç de komik değil" dedi. Yunan siyasetçinin dün Atina'daki kitapçısına bombalı saldırı düzenlenmişti.

Haberin Devamı

Yunan polisi, Almanya Federal Maliye Bakanlığı binasına gönderilen bomba paketinin Atina’dan gönderildiğini doğruladı. 

İçinde patlayıcı bulunan paketin, Yunan ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi’nin Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis’in adıyla gönderildiği açıklandı. Gönderenin adresi olarak da Georgiades’in bürosunun adresi yazıldı.

Dün sabah Yunanistan'In başkenti Atina'daki kitap dükkanına bombalı saldırı düzenlenen Georgiadis, Twitter hesabından, "Maalesef duyduğunuz haber doğru. Hiç de komik değil. Artık iktidar karşıtlarının hedefi oldum" mesajını attı.

Olayın sorumluluğunu bugün Yunanistan'daki aşırı solcu bir grup üstlendi.

Almanyayı şoke eden bombanın arkasındaki isim şaşırttı

Almanya Maliye Bakanı Schauble, Yunanistan'daki borç krizi sırasında, bu ülkeye kemer sıkma politikaları dayatılmasındaki rolü nedeniyle Yunanların çok sıcak bakmadığı bir isim.

Haberin Devamı

Paket bakanlıkta çalışanlar tarafından bulunmuş ve derhal bölge boşaltıldıktan sonra etkisiz hale getirilmişti. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre piroteknik imalatında kullanılan hızlı patlayıcı karışımı içeren paket, açıldığı takdirde can kaybı ve büyük hasara neden olabilirdi.

ATİNA'DAKİ BOMBALI SALDIRI
Atina’nın kuzeyinde bulunan en büyük cadde olan Kifisias Caddesi'nde önceki gece, Georgiadis’e ait kitapçıda patlama meydana gelmişti. Özel bir kanala gelen ihbar telefonu üzerine olay yerine giden polis, patlamamış halde düzeneklenmiş üç tüp gaz bombası daha bulmuştu. Patlamada can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana gelmişti. Georgiadis, Twitter'dan "SYRİZA taraftarları bana çamur atıyor, iktidar karşıtları da bomba. Galiba onları rahatsız ediyorum" diye açıklamada bulunmuştu.

'TÜRKİYE' UYARISI GÜNDEM YARATMIŞTI
Yunan siyasetçi Georgiadis, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Türk kamuoyunda da gündeme oturmuştu.

Bir özel televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Georgiadis, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki anlaşmanın çökmesi halinde ülkesinin 200 bin sığınmacının akınına uğrayabileceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!