Almanya’nın ‘yalnız kurt’ korkusu

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın ‘yalnız kurt’ korkusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 13:39

Dış istihbarattan sorumlu haber alma teşkilatı BND’nin Başkanı Hans Georg Massen, Almanya'nın terör tehditti altında olduğunu yineledi.

Haberin Devamı

İKİ tür saldırı senaryosu bulunduğunu ve kendilerinin de buna yönelik önlemler aldıklarını belirten Maassen, şu açıklamayı yaptı:

“Birisi Irak ve Suriye'de savaşanlar ki bunlar Almanya'dan gidip tekrar dönenlerdir. Bunlar uyuyan hücre olarak örgütten saldırı emri alanlardır. Savaş silahlarını çok iyi tanıyorlar ve çok iyi savaşan teröristlerdir. İkincisi ise bireysel hareket eden teröristler. Kendi kendilerine radikalleşenler. Özellikle de internet ortamında radikalleşenlerdir. DEAŞ ve diğer İslami terör örgütleri internet ortamında kendileri için savaşacak insanları arıyorlar. Bu bireysel hareket edenleri takip etmek çok zor.”

HER AN VURABİLECEK 1900 KİŞİ
Maassen ayrıca Almanya'da terör eylemi yapabilecek bin 900 kadar militanın varlığından söz etti. Maassen elde edilen istihbarat bilgileri değerlendirildiğinde her an terör saldırılarının olabileceğinin göz önünde tutulması gerektiğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!