Almanya'nın en ünlü genelevine polis baskını

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın en ünlü genelevine polis baskını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 14:29

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kenan Ş. adlı Türk'ün işlettiği Artemis isimli "lüks geneleve" polis baskın yaptı. Operasyonda 900 polis görev alırken, Artemis'in sahibiyle birlikte altı kişi gözaltına alındı.Genelevin kapısı da mühürlendi.

Haberin Devamı

Almanya'nın en tanınmış ve modern genelevi olarak bilinen Artemis'e Berlin Polisi dün akşam yerel saatle 20.00'de baskın düzenledi.

Çalışanların sigorta ve sağlık primlerini ödemediği ve kaçak kadın çalıştırıldığı gerekçesiyle düzenlenen baskın sırasında resmi ve sivil toplam 900 polis görev aldı. Berlin'de son yıllarda düzenlenen en büyük baskın olarak kabul edilen arama sırasında polis bir miktar nakit paraya da el koydu. Baskınlarda genelevde görevli altı kişi de gözaltına alındı. Genelevin kapısı mühürlendi.

Haberin Devamı

EN HAREKETLİ SAATTE BASKIN

Berlin'de Kenan Ş. adlı Türk'ün 2006 yılında milyonlarca Euro yatırımla hizmete soktuğu Artemis, Avrupa'nın en büyük genelevi olarak biliniyor. İçerisinde saunası, hamamı, havuzu ve spor ile sinema salonu da bulunan genelevde farklı uluslara mensup çok sayıda genç kadın çalışıyor. Müşterilerine açık büfe hizmeti de sunulan genelevi polis saat 20.00 sıralarında bastı.

Almanyanın en ünlü genelevine polis baskını


Baskın sırasında çalışan kadınlar ve müşterilerle birlikte 212 kişi binada bulunuyordu. Genelevde en çok müşterinin bulunduğu saatte yapılan baskın için polisin aylarca hazırlık yaptığı öğrenildi. Daha önce genelevde çalışıp ayrılan bir kadının verdiği bilgi üzerine Berlin polisinin aylarca gizli soruşturma sürdürdüğü verilen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

SAHİBİ VE KARDEŞLERİ GÖZALTINDA

Çalışan kadınların emeklilik ve sağlık primleri ödenmediği gerekçesiyle baskın düzenlenirken işletme sahipleri,  kadınları kendilerinin çalıştırmadığını, her kadının bağımsız olarak çalıştığını söyleyerek kendilerini savundu.

Adını açıklamak istemeyen çalışanlardan biri “Biz kadınları çalıştırmıyoruz. Kadınlar otelde kalıyor gibi oda kiralıyor. Oda parası ödüyorlar. Müşteriden ne aldıkları bizi ilgilendirmiyor” dedi.

Almanyanın en ünlü genelevine polis baskını



Aynı kişi, tıpkı müşterilerden olduğu gibi kadınlardan Artemis'e giriş ücreti aldıklarını ve bunu da vergilendirdiklerini de ileri sürdü.

Polisin gözaltına aldığı şüpheliler arasında işletme sahibi Kenan Ş, kardeşi ve akrabaları ile Artemis'te görevliler bulunuyor.

2006 yılında hizmete giren Artemis'te günde ortalama 100 kadın çalışıyor. Kapısı mühürlenen Artemis'in ne zaman tekrar açılacağı henüz belli değil.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!