Almanya'nın bu kararı Rumları çok kızdıracak

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın bu kararı Rumları çok kızdıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 15:19

Almanya'nın KKTC ile doğrudan ticaret tüzüğünün onaylanmasını uygun gördüğünü Kıbrıs Rum Kesimi'ne bildirdiği iddia edildi. Almanya'nın bu kararının Rum tarafını çok endişelendirdiği belirtildi.

Almanya'nın, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Kıbrıs Rum yönetimine, KKTC hava ve deniz limanlarından AB üyesi ülkelere ticaret yapılmasını düzenleyen “Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün” onaylanmasını uygun gördüğünü bildirdiği belirtildi.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı birkaç hafta önce Rum tarafına, “Tüzüğün onaylanmasını uygun gördüğünü” iletti.

Gazete, “Almanya'nın diplomatik temasları çerçevesinde ilettiği bu tezinin, Rum yönetiminde endişeye ve bir baş ağrısına daha neden olduğunu” yazdı.

Gazete, bu durumun, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın, Komisyon'un tercih ettiği ve KKTC'yi AB üyelerinin Dış Ticaret çerçevesinde ticari ilişkiler kurabilecekleri üçüncü ülke olarak algıladığı yasal zemini doğru bulduğunu gösterdiğine işaret etti.

Fileleftheros gazetesi, diplomatik bir kaynağa dayanarak, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın tutumunun, “Almanya Meclisi'nin AB dönem başkanlığı sırasında 2007'de aldığı, Kıbrıslı Türklerin izolasyonunun kaldırılması kararına uygun” olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!