Almanya'dan 'Türkiye' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan Türkiye uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 07:49

Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye'yi ziyaret eden vatandaşlarına ülkede 'keyfi bir şekilde' gözaltına alınabilecekleri uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'nın dün yayımladığı açıklamaya göre, söz konusu uyarı geçen hafta Antalya havalimanında iki Alman vatandaşının gözaltına alınmasını takip ediyor. 

Açıklamada, "Türkiye'de, turistik bölgeler dahil her yerde benzer gözaltıların yapılması tehlikesi mevcuttur" denildi. Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel açıklamada, "Turistlerin seyahat edip etmeme kararlarını ellerinden alamayız... Ancak seyahatten önce farkında olmanız gerekenleri ayrıntılı olarak tarif ettik" dedi.

RESMİ BİR UYARI YAPILMADI

Bakanlığın internet sayfasındaki güncelleme ile ilgili bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye resmi bir seyahat uyarısı yapılmadığını söyledi.

Berlin’de salı günü yaptığı açıklamada Gabriel, turistlerin Antalya gibi turistik bir şehre seyahat ederken de "tehlikenin varlığını" göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlattıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Son olarak 31 Ağustos Perşembe günü Antalya Havalimanı’nda Türk asıllı Alman vatandaşı evli bir çift gözaltına alınmış, eşlerden biri pazartesi günü serbest bırakılarak Almanya’ya dönmüştü.

Süddeutsche Zeitung’un haberine göre söz konusu çift, Türk makamlarına gönderilen isimsiz bir elektronik posta nedeniyle gözaltına alındı. Haberde, adını açıklamayan bir kişinin, serbest bırakılan kadının eşinin uzun yıllardır "FETÖ" terör örgütü üyesi olduğunu iddia ettiği ifade edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!