Almanya'dan PKK operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan PKK operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 15:17

Almanya'da “en tehlikeli örgüt” olarak nitelendirilerek faaliyetleri 1993 yılından itibaren yasaklanan PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Terör örgütüne kadro ve finansman desteği sağladıkları bildirilen 11 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Almanya'da yaşayan Kürt kökenli vatandaşların son dönemde PKK'lı teröristlerin “haraç” ve “uyuşturucu ticareti” faaliyetlerine yönelik artan şikayet ve ihbarları sonrasında harekete geçen güvenlik güçleri, önceki gün Aschaffenburg, Elsenfeld, Erlenbach ve Lutzelbach kentlerindeki PKK'nın kontrolünde faaliyet gösterdiği belirtilen dernekler ile teröristlerin gizlendikleri evlere yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.
Polis ve özel timler tarafından “Dernekler Yasasına muhalefet” ve “terör örgütüne finansman ve kadro temini” suçlamasıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında dernek başkanı M.Ö. ile yardımcıları M.S, A.E, M.B, M.Ç, D.A'nın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Operasyon yapılan dernek binası ve evlerde yapılan aramalarda, terör örgütünün “haraç” ve “uyuşturucu ticaretinden” sağladığı belirlenen 50 bin avro ile örgütünün propaganda faaliyetlerinde kullanıldığı belirlenen bilgisayarlara, PKK sembollerine, Abdullah Öcalan posterlerine ve çok sayıda örgütsel dokümana da el konulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Yakalanan kişilerin “yasaklı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütüne finansman ve kadro sağlamak”, “izinsiz gösteri düzenlemek ve kamu düzenine zarar vermek” gibi çeşitli suçlamalarla yargı önüne çıkarılacağı bildirildi.

Geçtiğimiz aylarda Heilbronn kentinde terör örgütünün uzantısı olduğu bildirilen dernek ve dernek yöneticilerinin evlerine yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında dernek yöneticisinin de bulunduğu 5 terör örgütü yandaşı gözaltına alınmış, dernek binasındaki terör örgütünün propaganda malzemelerine el konulmuştu.

Almanya, geçen hafta, başkent Berlin başta olmak üzere ülke genelinde terör örgütü yandaşlarının “kuruluş yıldönümü” bahanesiyle, sokaklarda terör estirmelerine izin vermemiş, PKK uzantısı derneklerin, terör örgütüne “finansman sağlamak” amacıyla düzenlemek istedikleri her türlü etkinliği de yasaklamıştı.

Alman güvenlik güçleri tarafından 2009 yılı başından bu yana terör örgütüne kadro ve finansman teminine yönelik faaliyet gösterdiği belirlenen 150'yi aşkın dernek, ev ve iş yerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan çok sayıda örgüt mensubu “terör örgütüne üye olmak, haraç toplamak, uyuşturucu ticareti yapmak, adam dövmek, yaralamak, yasaklı örgüte ait yayınları satmak, terör örgütüne kadro temin etmek, insan kaçakçılığı” gibi suçlardan sorgulanarak yargı önüne çıkarılmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!