Almanya’dan Afrika açılımı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Afrika açılımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 10:24

Almanya Başbakanı Angela Merkel, G-20 Afrika Ortaklığı konferansı çerçevesinde Afrika devlet ve hükümet başkanlarını dün Berlin’de topladı. Merkel, Afrika’yla işbirliğinin Avrupa’nın güvenliği için önemini vurguladı.

Haberin Devamı

LATİN Amerika gezisinden dönen Başbakan Merkel, Berlin’de dün Afrika ülkelerinden devlet ve hükümet başkanlarını ağırladı. Berlin’de iki gün sürecek G-20 Afrika Ortaklığı konulu konferansta konuşan Merkel, Afrika’yla ortak çalışma ve işbirliğinin Avrupa’nın güvenliği için önemini vurguladı.
Konferansı Almanya Maliye ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlıkları düzenledi. Merkel konferansı Mısır, Tunus, Mali, Gana, Fildişi, Gine gibi Afrika ülkeleri devlet ve hükümet başkanları, G-7 Dönem Başkanı İtalya Başbakanı Gentiloni ile birlikte açtı. Merkel, Afrika’da ekonomik gelişmenin barışa katkı anlamına geldiğini söyledi.
Almanya reformlar yapan Afrika ülkelerine 300 milyon Euro, meslek eğitimi için yardım yapacak. 300 milyon Euro yardım yolsuzlukla mücadele ve eğitime önem veren Tunus, Fildişi Sahili ve Gana’ya yapılacak. Gana 27 milyon nüfusuyla Batı Afrika’da gelişen ekonomisiyle örnek ülke olarak görülüyor. Fildişi Sahili ise dünyanın en büyük kakao üreticisi. Tunus demokratik reformlar yapan ülke olarak tanınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!