Almanya'dan Afgan sığınmacılara prim

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan Afgan sığınmacılara prim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 12:36

Geçtiğimiz yıl 1,1 milyon sığınmacıya kapılarını açtığı için kamuoyunda yoğun tartışma yaşanan Almanya, sığınma hakkı alma şansı olmayanları teşvik primi ile ülkelerine geri göndermeye çalışıyor. Alman hükümeti sığınma hakkı alamayan Afgan kökenlilere 700 Euro teşvik vermeye başladı.

Haberin Devamı

Alman basınına yansıyan haberlere göre, gönüllü olarak ülkelerine geri dönen Afgan sığınmacılara 200 Euro yol harçlığı, 500 Euro da başlangıç sermayesi olmak üzere, 700 Euro prim veriliyor. Çarşamba günü (dün) ülkelerine dönen 125 Afgan sığınmacının söz konusu primi aldıkları belirtiliyor.

Almanyadan Afgan sığınmacılara prim


Almanya, geçtiğimiz yıl sığınma hakkı alamayan yaklaşık 200 bin sığınmacıyı ülkelerine göndermeye çalışıyor. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde 17 ülkeye mektup yazan Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’dan sığınma hakkı alamayan vatandaşlarını geri almalarını istemişti.

Haberin Devamı


Şubat ayı başında Afganistan’ı ziyaret eden Alman İçişleri Bakanı, Afgan yetkililerle geri dönüşün teşviki konusunda görüşmeler yapmıştı.





BAKMADAN GEÇME!