Almanya'da Türkler parti kurdu

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türkler parti kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2010 16:55

Almanya'nın Bonn kentinde 21 Şubatta kurulan ve başkanlığını Haluk Yıldız'ın yaptığı Adalet, Yenilik ve Birlik Partisi (BIG), basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Yıldız, Köln Barcelo otelindeki basın toplantısında, kendilerini farklı kılan unsurun, kimlikleri olduğunu söyledi.

Parti programlarında eğitim, aile, uyum, ekonomi, iç güvenlik, siyasi katılım, çevre ve enerji konularına ağırlık verdiklerini ifade eden Yıldız, Almanya çapında faaliyet gösterecek bir parti olduklarını kaydetti.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 9 Mayıs'ta düzenlenecek eyalet meclisi seçimlerine 17 adayla katılacaklarını belirten Yıldız, gelecek yıl Bremen ve Berlin'de yapılacak eyalet meclisi seçimlerine de hazırlanmaya başladıklarını bildirdi.

Hedeflerinin yüzde 5'lik seçim barajını aşmak olduğunu ifade eden Yıldız, KRV eyaletinde bu barajı aşacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Almanya'daki mevcut partilerde birçok eksiklik gördüklerinin altını çizen Yıldız, "Örneğin göçmenler bu ülkenin bir parçası haline geldi, onları artık göçmen diye görmek bile hakaret. Aile ve çocuk konularında Alman siyaseti iflas etmiş durumda. Eğitim sisteminin değişmesi lazım. Tüm bu yanlışlardan dolayı kendi partimizi kurduk. Herkese kapımız açık" dedi.

Partilerine yönelik Türk medyasında yer alan "Müslüman partisi" ifadesinin yanlış anlaşılmasından da yakınan Yıldız, partilerinde Müslüman milletvekili adaylarının yanı sıra Müslüman olmayan adayların da bulunduğunu kaydetti.

Yıldız ayrıca, Alman medyasına yaklaşık 150 davetiye göndermelerine rağmen Alman medyasının basın toplantısına fazla ilgi göstermemesinin bile manidar olduğunu ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!