Almanya'da, Türk müziğini tanıttılar

Güncelleme Tarihi:

Almanyada, Türk müziğini tanıttılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:55

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine (KRV) bağlı, Gladbeck şehri sokakları bağlama sesiyle tanıştı. Gönüllüler günü olarak bilinen" Tag Der Ehrenamt " kapsamında Porte Saz Evi öğrencileri Gladbeck sokaklarını bağlama sesiyle şenlendirdi. 

Haberin Devamı

Müzik okulu sahibi Mehmet Varol etkinliğin her sene yapıldığını ve müzik okulu olarak sürekli katıldıklarını ifade ederek, sokaklarda Türk Müziği'ni de tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi. Varol, Almanların Türk Müziği'ne hayran kaldıklarını da ve bazı yabancıların da saz kursuna katılmak istediklerini belirtti.

Varol, "Aynı zamanda ben, Musik paten Gladbeck adında kamu yararına bir dernek kurucusuyum. Kültürümüzün bir parçası olan bağlamayı topluma tanıtma amaçlı bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde de öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Türk Müziği'ni en iyi şekilde Almanya'da tanıtmaya çalışıyoruz “ dedi.
Yaklaşık 120 öğrencisi olan müzik okulunun önümüzdeki günlerde "One world festival ismi adında birçok gönüllü müzisyen ile gösterisi gerçekleştirecek. Bu etkinlikte de Türk Müziği tanıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!