Almanya'da Türk dönerciye saldıranlar serbest

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türk dönerciye saldıranlar serbest
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 17:29

Almanya'nın Pforzheim kentinde yılbaşı akşamı bir Türk dönerci dükkanına saldıran ve işletmeci İbrahim Kural'ı bıçaklayan saldırganlar serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Pforzheim şehrinde yılbaşı akşamı, sonradan kardeş oldukları öğrenilen iki kişi "Ala Turka" isimli Türk dönerci dükkanının camına vurarak içeri girmek istedi. İçeride yılbaşı kutlaması için toplanan iki aile ise kapalı olduklarını söyleyerek kapıyı açmadı. İçeride bulunanlardan Evliya Erdogan, akabinde yaşananları şöyle anlattı:

"Bir süre sonra tekrar cama vurmaya başlayan sarhoş Almanlar bizlere 'pis Türkler' dediler ve ceketlerinin arkasındaki ırkçı grupların simgesi olan amblemlerini gösterdiler. Bu sefer kuzenim Ertuğrul Kural (25) kapıyı açarak kapalı olduklarını bir kez daha söyledi. Almanlar bağırarak kapının camını kırdılar ve Ertuğrul'un üzerine yürüdüler. Biz de saldırıya karşılık vermek zorunda kaldık. Çıkan arbedede işletme sahibi İbrahim Kural (31) kolundan yaralandı. Ben hemen polisi aradım, polis kaçanlardan ikisini yakaladı. İbrahim şehir hastanesine kaldırıldı ve ameliyata alındı. Şu an durumu iyi."

Almanyada Türk dönerciye saldıranlar serbest


Karslhure Belediye Gerhard Hagger ve Karslhure Başkonsolosu Serhat Aksen aileyi ziyaret etti. Serhat Aksen, "Son zamanlarda Müslümanlara, Türklere karşı ırkçı hareketler arttı. Türkler tedirgin. Ailenin maddi ve manevi yanındayız. Hukuk danışmanımız olayı inceliyor. Olayın takipçisi olacağız" dedi.

Polis ise saldırıda ırkçı bir motif olmadığını söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren ve yaşları 24 ile 26 olan Alman kardeşlerin ise 1,5 promil alkollü oldukları açıklandı. Polis saldırganlardan birinin çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu açıkladı. Saldırganların, gözaltına alındıkları gece serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Savcılık Alman saldırganların arbedede kullandıkları bıçağı bulamadıklarını bir gaz tabancası bulunduğu ve araştırmanın devam ettiği açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!