Almanya'da seçim kampanyası sertleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada seçim kampanyası sertleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 09:47

Almanya'nın üç eyaletinde seçimler için geriye sayım başladı. Düşen anket sonuçları üzerine siyasi partiler sertleşti.

Haberin Devamı

Almanya'nın üç eyaletinde 13 mart'ta seçimler var. Baden Württemberg, Rheinland Pfalz ve Saksonya Anhalt Eyaleti'ndeki seçimler Başbakan Merkel ve mülteci politikası için kader seçimleri olacak. Anket sonuçları yerleşik partilerin koalisyon seçeneklerini zorlaştırıyor.

Almanya'nın en büyük eyaleti Baden Württemberg'te Hıristiyan Demokrat Birlik seçimlere iki hafta kala kampanyayı sertleştirdi. CDU, Yeşiller'in seçim zaferinin önünü kesmek için mülteci politikasına karşı sert eleştirilerle atağa geçti. CDU seçimlere kadar Yeşiller'in mülteci krizinde çözüm yanlısı değil, sorun yanlısı olduğunu işlemeyi planlıyor. Yeşiller güvenli ülkeler listesini genişletmek istemeyip sınırdışını engellemekle eleştiriliyor.

PAT DURUM

Yeşiller ise CDU'yu anket sonuçlarına göre sıkışınca, gerçekdışı iddialar ortaya sürmekle suçluyor. Baden Württemberg Eyaleti'nde Yeşiller ile SPD koalisyon hükümeti görevde.

Anketlerde Yeşiller birinci parti olarak önde gidiyor. Ancak ortağı SPD'nin oyları anketlere göre Yeşiller'le koalisyona yetmiyor. Bu durumda Yeşiller CDU koalisyonu tek alternatif görünüyor. Yabancı karşıtı AfD ise anketlere göre yüzde 10'larda seyrediyor.

Rheinland Pfalz eyaletinde de aynı sorun söz konusu. İşbaşındaki SPD Yeşiller koalisyonu anketlere göre tehlikede. CDU yüzde 35, SPD yüzde 33, Yeşiller ise yüzde 9. Bu durumda CDU/SPD büyük koalisyonu görünüyor.

Saksonya Anhalt'ta ise yabancı karşıtı AfD partisi SPD'nin önünde gidiyor. Burda da CDU/SPD büyük koalisyonundan başka alternatif görünmüyor.

BAKMADAN GEÇME!