Son dakika... Almanya'da patlama: 1 ölü, 25 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Almanyada patlama: 1 ölü, 25 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2019 12:04

Almanya’nın Saksonya-Anhalt Eyaleti sınırları içinde kalan Blankernburg im Harz şehrinde 5 katlı bir binada meydana gelen gaz patlamasında 1 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bir kadının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Patlama, sabah saat 08.55’te 5 katlı bir binanın birinci katında meydana geldi. Polisin verdiği bilgiye göre 78 yaşındaki kiracının evinde bulunan propan gaz patlamaya neden oldu. Patlama nedeniyle dairenin pencereleri ve camları havaya uçtu. Binanın çatısına kadar olan cephesi dumanlardan simsiyah oldu. Patlama nedeniyle binanın bulunduğu sokağa çok sayıda itfaiye ve ilk yardım araçları sevkedildi. Yaralıları hastaneye taşımak için üç de helikopter gönderildi. Bina ve çevredeki diğer evler güvenlik gerekçesiyle tamamen boşaltıldı.

ÇOCUK YUVASININ YANINDA

Binanın hemen yanında çocuk yuvasının bulunması ise yürekleri ağza getirdi. 100 kadar küçük çocuğun eğitim aldığı yuvanın patlamada hasar almaması büyük şans olarak değerlendirildi. Yuvadaki çocuklar, alileri onları alana kadar kentteki diğer yuvalara dağıtıldı. Polis ve itfaiye ekipleri binada yaralıları kurtarırken, patlamanın meydana geldiği birinci kattaki dairede 78 yaşında bir erkeğin cesedi çıkarıldı. Evde yapılan ilk incelemede propan gaz tüpü ve İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma mermi bulundu. Patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!