Almanya'da norovirüs alarmı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada norovirüs alarmı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 15:46

Almanya'nın Saksonya eyaletindeki bir okulda 86 öğrencinin fenalaştığı bildirildi. Yetkililer, norovirüs salgınından şüpheleniyor.

Haberin Devamı

Polis, Freital kentinde bulunan Weisseritzgymnasium adlı okuldaki 86 öğrencinin fenalaştığını, bunlardan 16'sının hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Öğrencilerin hastalanması üzerine kapatılan okulda, norovirüs salgınından şüphe ediliyor. Â

Başlangıçta beden eğitimi dersine katılan öğrencilerin fenalaştığı, bunun üzerine havada olabilecek zararlı maddelerin araştırıldığı, ancak bir şey bulunamadığı, kısa bir süre sonra da bir başka sınıftaki öğrencilerin rahatsızlandığı ifade edildi.

Öğrencilerin sütten zehirlendiğine ilişkin daha önce yapılan tahminlerin doğru çıkmadığı bildirildi.

Mideye yerleşen; bulantı, kusma ve ishalle kendini gösteren norovirüs, küçük çocuklar ve yaşlılar için tehlikeli olabiliyor.

Ağız-dışkı yoluyla bulaşıyor

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Recep Öztürk, noroviruslerin tüm dünyada erişkin ve çocuk gastroenteritlerinin (ishallerinin) önemli bir kısmından sorumlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hastalığın ağız-dışkı yoluyla bulaştığını kaydeden Öztürk, "Her yaştan insanları, açık ve kapalı toplulukları etkiler.  Bulaşma, yuvalarda, tatil yapılan kamplarda, hastanelerde, okullarda, restorantlarda, gemi yolcularında, askeri birliklerde ve aile içi bireylerde görülür ve bu gruplarda salgınlar yapabilir. İnfeksiyonlar hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde görülür. ABD, Japonya, Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde küçük, büyük salgınlar daha önce olmuştu." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!