Almanya'da Mölln kurbanları anılacak

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Mölln kurbanları anılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 15:25

Almanya'nın Mölln kentinde 23 Kasım 1992 tarihinde aşırı sağcıların kundakladıkları evde hayatını kaybeden Bahide Arslan (51), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14), ölümlerinin 17. yılında yarın olay yerinde düzenlenecek törenle anılacak.

Mölln Belediyesi, "Birlikte Yaşam Derneği" ve Mölln DİTİB Cami Derneği tarafından yerel saatle 17.00'da düzenlenecek anma töreninin yanı sıra Sankt Nikolai Kilisesinde Müslümanlar ile birlikte dini bir tören yapılacak. Daha sonra Arslan ailesinin hayatını kaybettiği evin önüne yürünerek çelenk bırakılacak.

Olayın görgü tanıklarından Kastamonulu Hasan Güneş (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Olay hala gözümün önünde. Yangın başladığında saat 24.00 sularıydı. Camdan aşağıya atlayan insanları gördüm. Hayatını kaybeden Yeliz Arslan, kızımın okul arkadaşıydı. Hayatını kaybeden Bahide Arslan ve Türkiye'den misafir gelen Ayşe Yılmaz'ın yangında zehirlendiği kanaatindeyim. Kurtarma ve itfaiye ekipleri olaydan hemen sonra geldiler, ancak iş işten geçmişti. Yaşanan kundaklama olayını kınıyoruz. Umarım bir daha yaşanmaz" dedi.
Mölln kentinde uzun yıllardan beri yaşayan Kazım Nur (74), Turgut Zengin (44) ve İsmail Erdem (62) ise ırkçılık ve yabancı düşmanlığının bir daha tekrarlanmamasını dilediklerini belirterek, Almanya'nın kalkınmasına büyük katkıda bulunan Türk toplumunun yabancı düşmanlığıyla mücadele konusunda sonuna kadar kararlı olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!