Almanya'da milletvekiline ölüm tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada milletvekiline ölüm tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 09:49

Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck,PEGIDA hareketinin Facebook sayfasında kendisine ölüm tehdidinde bulunulduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu

Haberin Devamı

Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck, PEGIDA (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) hareketinin Facebook sayfasında kendisi hakkında ölüm tehdidinde bulunulduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Beck, yaptığı açıklamada, Berlin Savcılığına 18 PEGIDA sempatizanı hakkında suç duyurusu yaptığını ifade etti.

PEGIDA'nın Facebook sayfasında kendisi hakkında yapılan bir paylaşımda, 430 yorum arasında 35 kez ölüm tehdidinin yer aldığına işaret eden Beck, söz konusu sosyal paylaşım sayfasının "farklı düşünenlere karşı özgürce nefret ve şiddetin yayıldığı bir yer" olduğunu kaydetti.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas da konuyla ilgili paylaşımlara tepki göstererek, bu paylaşımları yapanların mahkemeye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Almanyada milletvekiline ölüm tehdidi


PEGIDA hareketi, 14 aydır Dresden ketinde düzenli şekilde İslam ve göçmen karşıtı gösteriler düzenliyor. Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla 12 kişi tarafından organize edildiği öne sürülen ve ilk eylemini 20 Ekim 2014'te 350 kişiyle yapan PEGIDA'nın pazartesi günleri düzenlediği gösterilere katılanların sayısı sürekli artmış ve 2015 ocak ayı ortasında 25 bine çıkmıştı.

Haberin Devamı


Almanya'nın diğer kentlerinde ve ülke dışında yabancı düşmanı gruplara ilham kaynağı olan PEGIDA hareketini taklit eden oluşumlar ortaya çıkmış, Berlin'de BAERGIDA, Köln'de KOEGIDA, Münih'te BAGIDA, Leipzig'de LAGIDA gibi benzer gruplar kurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!