Almanya'da ırkçı siyasetçiye pastalı protesto

Güncelleme Tarihi:

Almanyada ırkçı siyasetçiye pastalı protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 19:30

Havaların ısınmasıyla birlikte Avrupa’ya geçmeye çalışan mülteciler Türkiye’nin Ege sahillerine akarken, Almanya Başbakanı Merkel, bir kez daha 7 Mart’ta yapılacak AB-Türkiye zirvesi öncesinde mülteci krizinin ancak Türkiye ile işbirliği içinde çözülebileceğini söyledi. Öte yandan savaş ve zulümden kaçarak Almanya'da koruma arayan mültecilerin üzerine sınırda ateş açılmasını isteyen Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) Başkan Yardımcısı Beatrix von Storch'un suratına pasta atıldı. Irkçılığı protesto eden grupların üslendiği saldırı saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı

7 Mart’ta Brüksel’de Türkiye AB arasında mülteci zirvesi yapılacak. Krizi Türkiye ile çözmede ısrar eden ve Avrupa’daki sınırların kapatılmasına karşı çıkan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ARD televizyon kanalında Anne Will programına çıkarak, bir kez daha mülteci politikasını anlatma ihtiyacı duydu.

Almanyada ırkçı siyasetçiye pastalı protesto

Merkel, “Ben bu konuda izlediğim yolun doğru olduğuna tüm gücümle inanıyorum. B planım yok. Doğru bildiğim yolda devam edeceğim. Siyaset değişikliği yok” dedi. Çözümün Avrupa çapında ve Türkiye ile işbirliği sayesinde olabileceğini vurgulayan Başbakan Merkel, Brüksel’de Türkiye’yle anlaşmaya varacaklarından emin olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Merkel “NATO’nun devreye girmesi, sınırların korunması ve Frontex’le işbirliği konusunda Türkiye’nin açık taahhüdü var. Bu, mülteci krizinin çözümünde Türkiye’nin önemli adımlar attığı anlamına geliyor. Ben bu yolu doğru buluyorum ve bu yolun sürdürülmesinden yanayım” dedi. Türkiye’nin mülteci akınını kesmesi ve dış sınırların koruması durumunda Avrupa ülkelerinin bu plana inanacaklarını belirten Merkel, bunun karşılığında da Avrupa olarak Türkiye’den Suriyeli mülteci alarak, Türkiye’nin yükünü hafifleteceklerini söyledi.

"ÇARESİZLİĞE KAPILIYORUM"

Mülteci akınını kesmek için Suriye’de göçün sebepleriyle de mücadele etmek gerektiğini belirten Merkel, “Ben de bazen çaresizliğe kapılıyorum. İşler yavaş ilerliyor. Avrupa’da birçok çatışan çıkar söz konusu” dedi.

Zor bir tarihi dönemden geçtiklerini belirten Almanya Başbakanı, “tek yanlı sınırları kapatarak, bu sorunun çözülebileceğine kimse inanmasın” diye konuştu.Merkel, Makedonya’nın sınırlarını mültecilere kapatılmasıyla Yunanistan’da ortaya çıkan tabloya da işaret ederek, “Bu günlerde Yunanistan’da yaşananlara baktığımızda, tam korkmamız gereken durumun yaşandığını fark edeceğiz. Buna izin vermememiz gerek” dedi.

PASTALI PROTESTO

Bu arada DHA'nın haberine göre, Almanya'da koruma arayan mültecilerin üzerine sınırda ateş açılmasını isteyen AfD Başkan Yardımcısı Beatrix von Storch'un suratına pasta atıldı. Irkçılığı protesto eden grupların üslendiği saldırı saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Can telaşındaki mültecilere ateş açılmasını talep etmekle yetinmeyip, özellikle de kadın ve çocukların üzerine ateş edilmesini isteyerek dünya kamuoyunu şok eden Beatrix von Storch'un, Kassel'de katıldığı parti toplantısında suratına pasta atıldı. Palyaço kıyafeti ile toplantı salonuna giren iki kişiden  biri, dosdoğru Von Storch'un üstüne giderek elindeki pastayı politikacının suratına attı. Bu arada diğer protestocu da eylemi saniye saniye kameraya kaydetti.

Almanyada ırkçı siyasetçiye pastalı protesto

AfD Başkan Yardımcısı Beatrix von Storch

Olayı internet üzerinden üstlenen “Peng Kolektifi” adlı ırkçılık karşıtı grup, Von Storch'un ahlaki sınırları aştığını belirterek, “Ahlak sınırını aşanları engellemek isteyenler gerektiğinde pasta kullanmalı” diye yazdı.

Haberin Devamı

Almanya'da daha önce de AfD'nin Genel Başkanı Frauke Petry'nin, "Yasa dışı yollarla ülkeye giren mülteciler gerekirse vurulsun" önerisi büyük tepki görmüştü.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!