Almanya'da gazetelerin Eurovision savaşı kızıştı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada gazetelerin Eurovision savaşı kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2003 01:52

Eurovision şarkı yarışmasının Almanya ayağı, dev gazetelerin yarışına döndü. Her büyük gazete bir grup ya da sanatçıyı destekleme kararı aldı. Hürriyet, Bild, FAZ, Taz adayını açıkladı. Hürriyet'in adayı Türkçe, Almanca ve İngilizce şarkısıyla yarışmaya katılan 22 yaşındaki Aynur.

Almanya'yı temsil etmek için 14 grup yarışacak. Almanya adına yarışacak olan şarkıcının seçileceği 7 Mart elemelerinde, her iddialı grubu bir gazete destekliyor. Eurovision'un Almanya elemeleri, bu nedenle büyük gazeteler arasında bir yarışa dönüştü.

Amerikan AP ajansı, Hürriyet'in Aynur'u desteklediğini duyururken, ‘‘Her büyük gazete bir adayı destekliyor. Bu yılki Grand Prix, dev gazetelerin savaşı olacak’’ haberini verdi.

Hürriyet'in adayı olarak yarışacak olan Aynur Aydın, Almanya'da yetişen üçüncü kuşağın artık sanat alanında da iddialı olduğunu ve iki milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'yı temsil edecek şarkının Türkçe sözleri de içermesi gerektiğini söyledi. Aynur Aydın şöyle konuştu:

‘‘Burada doğup büyüyen bizler, artık bu ülkenin bir ferdiyiz. Biz bu ülkeyi her alanda kendi rengimizle zenginleştirmek ve temsil etmek istiyoruz. 7 Mart'ta yapılacak yarışmada Almanya'da yaşayan Türkler'in telefona sarılarak bize destek vermesini ve Eurovizyon yarışmasına Almanya'yı temsilen bizi göndermelerini bekliyoruz.’’

Hürriyet Aynur’u destekliyor

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı temsil etmek için 14 grup yarışacak. Bu 14 grup arasında 22 yaşındaki Türk kızı Aynur Aydın ‘Tagtraeumer’ adlı grpta yer alıyor. Alman medyası kendi favori grubunu desteklerken, Hürriyet de Aynur'un ‘Tagtraeumer’ adlı grubunu adayı olarak destekleme kararı aldı. Yarışma 7 Mart'ta Alman televizyonu ARD'de naklen yayınlanacak. Almanya'yı temsil edecek grubu izleyiciler telefonla seçecek, en çok telefon gelen grup birinci seçilerek Almanya'yı temsilen Eurovizyon şarkı yarışmasına katılacak. Aynur Aydın Tagtraeumer grubunda Andi Jonas ile birlikte Türkçe, Almanca ve İngilizce okuduğu ‘Mükemmel bir Dünya için’ parçasıyla yarışacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!