Almanya'da dioksinli domuzlar piyasaya verildi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada dioksinli domuzlar piyasaya verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 14:32

Almanya'da dioksinli yemle beslenen yaklaşık 180 domuzun kesilerek piyasaya sürüldüğü tahmin ediliyor.

Weissenfels kentindeki Tönnies adlı mezbahanın sözcüsü Markus Eicher, Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, geçen yılın Aralık ayında ülkenin batısındaki Aşağı Saksonya eyaletinden doğudaki Saksonya-Anhalt eyaletine gönderilen 180 domuzun, kesilerek diğer işletmelere gönderildiğinin tahmin edildiğini belirtti.

Eicher, sözkonusu etin tüketildiğinin de tahmin edildiğini, bu nedenle yemin yanısıra domuz etinde de dioksin bulunup bulunmadığının tam olarak araştırılamayacağını kaydetti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, yarın yayınlanacak Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, "yem mafyasının" uluslararası alanda faaliyet gösterdiğini belirterek, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'den soruşturma için Federal Suç Dairesini (BKA) devreye sokmasını istedi.
Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu eşbaşkanları Jürgen Trittin ve Renate Künast ise tarım alanındaki yapısal hataların farkında olmadığı gerekçesi ile Almanya Tüketicileri Koruma ve Tarım Bakanı Ilse Aigner'in istifasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!