Almanya’da DEAŞ operasyonunda 5 kişi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da DEAŞ operasyonunda 5 kişi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 16:24

Almanya’da terör örgütü DEAŞ’ı destekledikleri gerekçesiyle düzenlenen operasyonlarda 5 kişi yakalandı. Örgüt üyesi 5 kişi de 5 farklı ülkeden.

Haberin Devamı

KARLSRUHE kentinde bulunan Federal Başsavcılık tarafından çıkartılan tutuklama emrinde, Türkiye kökenli Hasan C., Irak vatandaşı Ahmed Abdülaziz Abdullah A., Alman vatandaşı Mahmud O., Sırp vatandaşı Boban S. ve Kamerun vatandaşı Ahmed F. Y.’nin terör örgütü DEAŞ’ı desteklemek suçundan yakalandığı bildirildi.

SAVAŞMAK İÇİN İNSAN TOPLUYORLAR

Grubun elebaşılığını yapan Ahmed Abdülaziz Abdullah A.’nın birçok gösteride açık bir şekilde DEAŞ’ı desteklediğini söylediği belirtilen yazıda, grubun hedefinin, terör örgütüne yardımcı olmak amacıyla radikal görüşlü insanları Almanya’dan Suriye’ye göndermek olduğu ve en az bir kişiyi ailesiyle birlikte Suriye’ye gönderdiğinin bilindiği ifade edildi.

GÖREVİ, RADİKAL GÖRÜŞLERİ YAYMAK

Hasan C. ile Boban S.’nin ise terör örgütünün radikal görüşlerini, Suriye’ye gitmeye hazır olan ancak Arapça konuşmayan insanlar arasında yaymak amacıyla toplantılar düzenlediği kaydedildi. Kimlerin Suriye’ye gideceğine grup elebaşısının karar verdiği ve bunları organize ettiği, yolculukların gerçekleştirilmesini de Mahmud O. ile Ahmed F. Y.’nin üstlendiği belirtildi.

Haberin Devamı

DEAŞ’IN ÖNEMLİ DESTEKÇİLERİ

Alman basını, söz konusu kişilerin, polisin Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde bazı evlerde yaptığı operasyonlarda yakalandığını ve DEAŞ’ın Almanya’da faaliyet gösteren önemli destekçilerinden olduklarını yazdı. Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas da operasyonlarla terör örgütüne ağır bir darbe indirildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!