Son dakika... Almanya'da bir araç kalabalığa daldı! Ölü ve yaralılar var

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Almanyada bir araç kalabalığa daldı Ölü ve yaralılar var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 17:52

Almanya'nın Münster kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı. Alman İçişleri Bakanlığı olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada 4 ölü, 6'sı ağır 20 yaralı olduğunu bildirdi. Öte yandan Alman polisinden gelen ilk bilgilere göre, saldırganın psikolojik sorunlar yaşayan bir Alman vatandaşı olduğu ve saldırıda terör bağlantısı olmadığı değerlendirmesi yapılıyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hollanda sınırında bulunan Münster kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı. Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsünün yaptığı ilk açıklamaya göre olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 20 kişi yaralandı. Aracın sürücüsü ise intihar etti. 

‘Westfaelishen Nachrichten’ haber sitesi de polise dayandırdığı haberinde, minibüsün bir grup oturan insanın üzerine sürüldüğünü aktardı.


PATLAYICI ARAMASI YAPILIYOR

Alman emniyet güçleri Münster şehir merkezini kordon altına alırken civar kentlerden yaralılar için helikopter takviyesi istendi. Kordon altına alınmış bölgede patlayıcı araması yapılıyor.

Polis, özellikle hem Almanlar hem de turistler tarafından tercih edilen Kiepenkerl barı civarının boşaltılmasını istedi.

İLK DEĞERLENDİRME: PSİKOLOJİK SORUNLAR VAR... TERÖR BAĞLANTISI YOK
Öte yandan Alman medyasına yansıyan ilk polis değerlendirmelerinde saldırganın Alman asıllı olduğu ve psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi. Polis ilk değerlendirmesine göre olayın terör saldırısı olmadığını da düşünüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!