Almanya’da 38 ırkçı polis açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da 38 ırkçı polis açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2019 08:30

Almanya’da “NSU terör örgütü” imzasıyla ırkçı tehdit mektupları alan Türk kökenli avukat Seda Başay Yıldız, “Konuyla ilgili şu an Hessen eyaletinde 38 polis açığa alınmış, henüz araştırma devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Yıldız, Türkiye’nin Essen Başkonsolosluğunda katıldığı “NSU Davası” konulu konferansın ardından AA muhabirine, “Tehditlerin ardında Hessen polis teşkilatı mensuplarının olabileceği” iddiasını değerlendirip, konuyla ilgili son gelişmeleri anlattı.

Avukat Yıldız, “Polisin bana verdiği bilgiye göre henüz bu konuda bir gelişme yok, yani tehdit mesajları gönderen insanı henüz tespit edememişler” diye konuştu. Kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditleri içeren 4 mektup aldığını belirten Yıldız, şöyle devam etti: “(Mektuptaki) Bizimle ilgili detaylı bilgiler internet ya da başka yerlerden bulunamayacak bilgilerdi. Örneğin özel adresim ve kızımın ismi gibi. Bu bilgilerin polis bilgisayarından alındığı tespit edildi.” Araştırmaların devam ettiğini söyleyen Yıldız, “Bakalım bu tehditlerin arkasında hakikaten polis var mı yoksa bu bilgileri polis başkalarına mı verdi? Henüz tespit edilmedi” dedi. Avukat Yıldız, Almanya’da 2000-2007’de 8’i Türk, biri Yunan ve biri de Alman polis olmak üzere 10 kişiyi öldüren NSU terör örgütü davasında 2000 yılında öldürülen Enver Şimşek’in ailesinin avukatlığını yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!