Almanya'da 18 dilde yayın yapan radyo kapatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada 18 dilde yayın yapan radyo kapatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 16:45

Alman birinci televizyon kanalı (ARD) bünyesinde bulunan "Rundfunk Berlin-Brandenburg" (RBB) adlı yayın kuruluşuna bağlı olan ve Türkçe dahil 18 dilde yayın yapan "Radio Multikulti" radyosunun tasarruf gerekçesiyle 31 Aralık 2008 tarihinde kapanacağı bildirildi.

RBB tarafından yapılan basın açıklamasında, uyum programları sunan "Radio Multikulti"nin tasarruf gerekçesiyle yıl sonunda kapatılacağı, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren de aynı frekansta, yine ARD bünyesinde bulunan "Westdeutsche Rundfunk" (WDR) adlı yayın kuruluşu tarafından hazırlanan "Funkhaus Europa" adlı çok kültürlü programın yayımlanacağı belirtildi.

RBB yöneticisi Dagmar Reim, "Radio Multikulti"nin kapatılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, mali durumun böyle bir kararı gerekli kıldığını söyledi.

WDR yöneticisi Monika Piel de uyum konusunun, ARD'nin önemli bir görevi olarak kalacağını, gelecekte hazırlanacak programlarda da buna önem vereceklerini belirtti.

Berlin eyaletinde çok sayıda politikacı ile Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de, 1994 yılında kurulan "Radio Multikulti"nin kapatılmaması yönünde çağrıda bulunmuştu.
Radyo, günde 1 saat Türkçe yayın yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!