Almanya yasakladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya yasakladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 11:48

Almanya İçişleri Bakanı, Osmanen Germania BC adlı Türkiye kökenlilerden oluşan rocker kulübünü yasakladı. Federal İçişleri Bakanı Seehofer, "hukuk devletini reddedenler bizden hoşgörü beklemesin" dedi.

Haberin Devamı

UZUN zamandır tehdit, şantaj, uyuşturucu ve kadın ticareti gibi organize suçlar konusundaki iddialar nedeniyle Alman polisinin hedefi haline gelen Osmanen Germania BC (Almanya Osmanlıları) adlı rocker kulübü yasaklandı. Federal İçişleri Bakanı Seehofer, kulübün ve tüm şubelerinin faaliyetlerinin yasaklandığını açıkladı. Bavyera, Rheinland Pfalz, Baden württemberg ve Hessen olmak üzere Polis dört eyalette kulübe ve üyelerinin evlerine baskın düzenledi. Kulübün kapıları mühürlendi. İçişleri bakanlığı yasağa gerekçe olarak kulübün bireysel ve toplumsal mülkiyet için ağır tehlike oluşturduğunu belirtti. Grubun Almanya'da 300 üyesi olduğu tahmin ediliyor.

"HOŞGÖRÜ BEKLEMESİN"

Federal İçişleri Bakanı Seehofer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Federal ve eyaletler Almanya'da organize suçların her türlüsünün üzerine gitmektedir. Bu elbette üyelerinin ağır suçlar işlediği Osmanen Germania BC adlı rocker benzeri dernek için de geçerli. Hukuk devletini reddedenler bizden hoşgörü beklemesin."

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!