Almanya Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2018 14:39

Almanya Türkiye ile iyi ilişkiler kurmaktan yana olduğunu bir kez daha açıkladı.

Haberin Devamı

Federal Hükümet'in Sözcüsü Steffen Seibert Berlin'de yaptığı haftalık basın toplantısında “Biz her zaman tekrar tekrar söylediğimiz gibi Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak için yapıcı çaba sarf ediyoruz. Türkiye ile Almanya arasında iyi ekonomik ilişkilerin kurlaması için çalışıyoruz. Bizim isteğimiz bu yönde” dedi. Türkiye'ye mali yardım yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir soruya da Seibert, federal hükümetin gündemde böyle bir konu olmadığını kaydetti.

MERKEL İLE ERDOĞAN BULUŞMASI

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buluşmasının da iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine yönelik olduğunu belirten Seibert, Almanya'nın Türkiye'yi İMF'ye başvurması için baskı yaptığı yönündeki iddiaları ise yalanladı. Der Spiegel Dergisi yaptığı haberde Almanya'nın Türkiye'yi İMF ile masaya oturması yönünde ikna etmeye çalıştığı iddiaları ortaya atmıştı. Basın toplantısında konuşan Federal Maliye Bakanlığı Sözcüsü Steffen Hebestreit da iddiayı bir kez daha yalanladı.

IMF İÇİN İKNA YOK

Sözcü Steffen Hebestreit, iki ülke maliye bakanlarının yaptığı telefon görüşmesinde İMF'nin konu edilmediğini söyledi. Heberstreit “İki ülkenin maliye bakanları 21 Eylül Cuma gün Berlin'de buluşacak. Almanya Başbakanı, Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Andrea Nahles istikrarlı bir ekonomiye sahip Türkiye'nin Almanya'nın çıkarına olduğu görüşünde” dedi. Gazeteci Meşale Tolu ile ilgili yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması federal hükümetin sözcülerinin haftalık basın toplantısında gündeme geldi. Bir soru üzerine Federal Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rainer Breul, Meşale Tolu hakkında verilen kararı memnuniyetle karşıladıklarını, ancak diğer tutukluların serbest bırakılmasını da beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!