Almanya Tornadolar için Türkiye'de özel üs kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya Tornadolar için Türkiyede özel üs kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 13:17

Almanya, terör örgütü IŞİD'le mücadele kapsamında İncirlik'te konuşlandırdığı Tornado uçakları için ayrı bir üs planlıyor. Üs, 65 milyon Euro'ya mal olacak.

Haberin Devamı

Almanya, IŞİD'le mücadele kapsamında Adana'daki İncirlik hava Üssü'ne Tornado uçakları konuşlandırdı. 200 Alman askeri burada görev yapıyor. Recce kameralı Tornadolar, Suriye ve Irak üzerinde her gün keşif uçuşları yaparak, terör kampları üzerinde gündüzleri yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla, geceleri ise ısıya duyarlı kızılötesi kameralarla veri topluyor.

Almanya IŞİD'le mücadelenin daha uzun süreceğini hesaplıyor ve şimdi Tornado uçakları için ayrı bir üs inşası planlıyor. Der Spiegel dergisinin haberine göre, İncirlik Hava Üssü'nde Tornadolar ve yakıt ikmal uçakları için ayrı sabit bir yer inşa edilecek. Alman ordusu ayrıca Alman askerlerin Türkiye'de uzun vadeli konuşlandırılması için Ankara'yla müzakere yürütüyor. 

65 MİLYON EURO

Projenin toplam maliyeti 65 milyon Euro. Bunun 15 milyon Euro'su Tornadolar ve yakıt ikmal uçakları için uçuş alanı inşasına gidecek. 34 milyon Euro'ya 400 askerin kalacağı askeri koğuşlar inşa edilecek. Alman askerlerin bakımı ve boş zamanlarını değerlendirmesi için kafe ve spor tesisi inşaasına 4.5 milyon Euro harcanacak. Bütçenin en büyük payı ise tam donanımlı hava savaşı idare merkezine ayrıldı. İdare Merkezi 34 milyon Euro'ya malolacak. Uçaklar bu merkezden yönlendirilecek.

Haberin Devamı

Projenin büyük bölümü 2017 yazında tamamlanacak. Türkiye İncirlik Hava Üssü'nde sadece belirli şirketlere iş veriyor. Almanya bu şirketlerden fiyat teklifi istedi.

Tornadolar sadece geçici bir süreliğine İncirlik hava Üssü'ne konuşlandırılmıştı. Almanya Savunma Bakanlığı askeri mücadeleye kalıcı bakıyor ve bu yatırımı gerekli görüyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!