Almanya korkunç infaz görüntülerini doğruladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya korkunç infaz görüntülerini doğruladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 11:52

Alman hükümeti Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütü tarafından kaçırılan Alman rehinenin öldürüldüğüne ilişkin görüntüleri doğruladı.

Haberin Devamı

2014 yılında DEAŞ'a biat ettiğini açıklayan terör örgütü Ebu Seyyaf, rehin aldığı Almanya vatandaşı Jürgen Kantner'in vahşi şekilde öldürdü. Önceki günlerde örgüte yakın internet siteleri tarafından yayınlalan kafa kesme görüntülerinin gerçek olduğu Alman hükümeti tarafından doğrulandı.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Haftalardır yaşadığımız endişe, üzücü bir gerçekliğe dönüştü. Filipinler'de bir Alman rehine barbar bir biçimde öldürülmüştür" dedi.

Almanya korkunç infaz görüntülerini doğruladı

MERKEL: İĞRENÇ BİR EYLEM
Almanya Başbakanı Angela Merkel de olayla ilgili "iğrenç bir eylem" dedi ve bu eylemin teröristlerin ne kadar vicdansız ve acımasız olduğunu da bir kere daha gözler önüne serdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Merkel, "Hepimiz birlik olmalıyız ve bunlara karşı mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

DUTERTE ÖZÜR DİLEDİ
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Kantner'in Ebu Seyyaf terör örgütü üyelerince öldürülmesini engelleyemediği için Almanya'dan özür diledi.

Duterte, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alman rehinenin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duydum. Ailesinin acısını paylaşıyor ve Alman halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ancak şunu da belirtmek isterim ki kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Ne yazık ki başarılı olmadık" ifadelerini kullandı.

Ebu Seyyaf'ın adam kaçırma eylemlerine karşı hükümetinin aldığı önlemleri anlatan Duterte, örgüte karşı büyük bir saldırı için hazırlık yapıldığını, saldırıda savaş uçaklarının kullanılacağını belirtti.

Sık sık korsanlık ve adam kaçırma olaylarıyla gündeme gelen Filipinler'in güneyi, Malezya ve Endonezya arasındaki uluslararası sularda devriye gezilmesi için Çin'den destek istediklerini kaydeden Duterte, Pekin yönetiminin henüz cevap vermediğini söyledi.

Kantner, Kasım 2016'da hayat arkadaşı ile birlikte Filipinler'in Sulu bölgesinden kaçırılmıştı, 59 yaşındaki hayat arkadaşı öldürülmüştü. Terör örgütü, 70 yaşındaki Alman rehine Kantner'in, serbest bırakılması için 600 bin dolar fidye istemişti.

Haberin Devamı

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf, rehin alma ve şiddet eylemleriyle biliniyor.

SON 24 SAATTE NE OLDU? - HÜRRİYET TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!