Almanya kalifiye göçmende ısrarlı

Güncelleme Tarihi:

Almanya kalifiye göçmende ısrarlı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Bild Am Sontag gazetesine verdiği demeçte, başta internet gibi bilgi teknolojileri olmak üzere bir çok alanda kaliteli göçmen almaya kararlı olduklarını açıkladı. Ancak Sosyal Demokrat iktidarın göçmen politikasına muhalefetteki Hırıstiyan Demokratlar şiddetle karşı çıkıyor.

Schröder, özellikle iş dünyasından destek gören göçmen alma politikasına sahip çıktı. Almanya Şansölyesi demecinde, "Kalifiye ve iyi yetişmiş beyin gücüne ihtiyacımız var. 2002 seçimlerinden önce bu işi halletmek istiyorum" dedi.

DOĞU BLOKU İŞÇİLERİNE UYARI

Alman Başbakan ayrıca, Avrupa Birliği'nin eski doğu bloku ülkelerine genişlemesinden sonra bu ülkelerdeki ucuz işgücünü de kabul etmeyeceğini belirtti. Schröder özellikle Polonya gibi eski doğu bloku ülkelerinden gelecek göçmenlerin en az 7 yıl boyunca Almanya topraklarında çalışamayacağını vurguladı.

Kamuoyu yoklamaları, her 3 Alman'dan 2'sinin yabancı göçmenlere karşı çıktığını ortaya koyuyor. Bu nedenle gözlemciler, Sosyal Demokratların çok hassas bir konu üzerinde durduğu yorumunu yapıyor.

Muhafazakarlar ise her yıl Almanya'da değişik yollardan giren 90 bin mülteciye karşı daha sert önlemler alınmasnı istiyor. Muhafazakarlar, Alman vatandaşlığına geçiş konusunda 90 yıllık yasaların, Amerikan tarzı bir göçmenkabul etme mekanizmasına izin vermeyeceğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!