Almanya fırtınayla boğuşuyor: Altı ölü

Güncelleme Tarihi:

Almanya fırtınayla boğuşuyor: Altı ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 08:14

Almanya'da Köln kenti ve çevresinde hızı saatte 150 kilometreyi bulan fırtına hayatı felç etti. Gündüz sıcaklığın 32 dereceye kadar yükseldiği bölgede, akşam saatlerinde şiddetli fırtınanın ardından yağış başladı. Hava koşulları yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı ise altıya çıktı.

Haberin Devamı

Köln'ün Flittard semtinde, bisikletiyle yolda giderken üzerine ağaç devrilen bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Essen'de de yine üzerine ağaç devrilen ve ağır yaralanan bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Düsseldorf'ta ise altı kişi ağır yaralandı. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin bir bölümünü etkisi altına alan kötü hava koşulları nedeniyle birçok evin kilerini su bastı. Devrilen ağaçlar ve yıldırım yüzünden tren, tramvay ve otobüs seferleri aksadı. Düsseldorf Havaalanı ise 21.00-22.00 saatleri arasında hava trafiğine kapatıldı.

Almanya fırtınayla boğuşuyor: Altı ölü

Warstein kentinde ceviz büyüklüğünde dolu yağarken, Erkelenz kentinde yıldırım düşen bir evde yangın çıktı. Brilon'da ise, şiddetli yağmur nedeniyle yollar su altında kaldı. Yetkililer hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıkladılar.

Haberin Devamı

Almanya fırtınayla boğuşuyor: Altı ölü

Fırtına nedeniyle, Köln'de Keup Caddesi'nin ırkçı NSU örgütü tarafından bombalanmasının 10'uncu yılı nedeniyle yapılan etkinlikte Zülfü Livaneli konseri iptal edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!