Almanya Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye'nin güvenlik çıkarları da hesaba katılmalı”

Güncelleme Tarihi:

Almanya Dışişleri Bakanlığı: “Türkiyenin güvenlik çıkarları da hesaba katılmalı”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2018 23:17

Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin “Zeytin Dalı Operasyonu” ile ilgili, “Türkiye’nin güvenlik çıkarları da hesaba katılmalı” açıklamasını yaptı. Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de, Türkiye'ye satılan tankların modernizasyonu konusundaki tartışmalar ve Alman medyasına yansıyan haberler konusunda, yeni hükümet kurulana kadar bu gibi kritik konularda karar alınmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Afrin’deti “Zeytin Dalı Harekatı” ile ilgili Almanya Dışişleri Bakanlığı açıklama yayınladı. Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin Afrin Harekatı kapsamında Türkiye'yle silah ihracatını ele alan açıklamada, Almanya'nın “Son derece endişeli” olduğuna vurgu yapılarak, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, NATO Genel Sekreteri'nden Suriye ve ülkenin kuzeyindeki durumun NATO bünyesinde de görüşülmesini rica ettiği belirtildi.

Gabriel, Fransa ile birlikte birinci önceliklerinin çatışmanın tırmanmasını önlemek ve sivil halkın korunması olarak belirtirken, Türkiye'nin de güvenlik çıkarlarının hesaba katılması gerektiğinin altını çizdi.

TANK KARARI BEKLEMEYE ALINDI
Alman Leopard 2 tanklarının Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılması nedeniyle yaşanan tartışmalarla ilgili olarak Alman hükümetinden de bir açıklama geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, yeni hükümet kurulana kadar, Türkiye'ye satılan tankların modernizasyonu gibi kritik konularda karar alınmayacağını açıkladı.

Alman medyası ise bu açıklamayı Gabriel ve Merkel'in tartışmaları yatıştırma girişimi olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!