Almanlardan disiplin dersi

Güncelleme Tarihi:

Almanlardan disiplin dersi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Almanlar herşeyi devletten beklemeden, başlarına gelen felakete ağıt yakmadan, disiplinli bir şekilde organize olup, devlet güçlerine yardım ediyor, imece şeklinde çalışıp birbirine destek oluyor.

Son 50 yılın en korkunç sel felaketini yaşayan Almanya'da yediden yetmişe herkes sel sularını dizginleyebilmek için seferber oldu. Selden en çok etkilenen Brandenburg eyaletinde askerler, aşırı yağışlar yüzünden yatağına sığamayan Oder Nehri'ni zaptetmeye çalışırken, halk da toplumsal dayanışma içinde geceli gündüzlü devlet güçlerine disiplinli bir şekilde destek veriyor.

Sel sularının yavaş yavaş gerilemesine rağmen Oder Nehri'nin mevsim normalleri üzerinde yağan yağmur dolayısıyla azgınlaşan suları hala yöre halkını tehdit ediyor. Günlerdir aralıksız yağan yağmurun yerini güneşli havaya terketmesinin ardından, son derece kötü günler geçiren Almanlar şimdi zararı asgariye indirebilmek için canla başla çalışıyorlar.

Askerler Oder kıyısındaki setlerdeki çatlakları yamarken, halk da herşeyi devletten beklemek yerine kurtarma ekiplerine yardım etmeyi yeğliyor. Brandenburg'a karabasan gibi çöken sel felaketinden bir an önce kurtulmak isteyen halk, helikopterlerin taşıdığı kumları torbalara doldurarak askerlerin işini kolaylaştırıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!