Mülteciler, ‘Merkel’i seviyoruz’ pankartı açtı

Güncelleme Tarihi:

Mülteciler, ‘Merkel’i seviyoruz’ pankartı açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 12:52

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yoğun protestolar altında seçim kampanyası yaptı. Mülteci karşıtı Almanlar Merkel'i yuhalarken, mülteciler sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı

BERLİN'de pazar günü eyalet seçimleri var. Seçimin tek konusu, daha önceki tüm eyalet seçimlerindeki gibi mülteci sorunu. Anketler mülteci ve yabancı karşıtı, aşırı sağ eğilimli AfD’nin yine sandıkta oy patlaması yaşayacağını gösteriyor. Yerleşik partiler AfD'nin sadece mülteci karşıtı kampanyayla seçim zaferi yaşıyor olmasından tedirgin. CDU lideri ve Başbakan Merkel, daha 4 Eylül'de memleketi Mecklenburg Vorpommern eyalet seçiminde AfD'nin CDU'yu geçtiği bir yenilgi daha yaşamak istemiyor. Berlin seçim sonuçları gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde Merkel'in başbakan adaylığı için de bir ölçü olacak. Partisine Berlin seçim kampanyasında destek veren Merkel, yoğun tepki ve yuhalamalarla karşılaştı. Mülteci karşıtları Berlin'de Merkel'i yuhalarken, mülteciler Merkel'e sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı

TEK BAŞINA KARŞI GELMEK

Bir grup AfD ve Pegida karşıtı gösterici CDU'nun Berlin Kranold meydanındaki seçim mitingini bozmaya çalıştı. Çoğunluğu yaşlı erkek ve dazlak gençlerden oluşan protestocular meydanın ortasında “Merkel Gitmeli”, “Biz halkız” yazılı pankartlar açtı. AfD ve Pegida yanlısı grup öfkeyle “Merkel git”, “Yalancı basın” diye sloganlar attı. Islıklar ve yuhalamalar altında kürsüye çıkan Merkel'in gergin olduğu gözden kaçmadı. Merkel, karşı göstericilere atfen, sadece karşı olmakla hiçbir sorunun çözülmediğini, önemli olan çözüm üreterek toplumun bütünlüğünü sağlamak olduğunu söyledi. Mülteci politikasını savunan Merkel, bunun insani bir sorumluluk ve Avrupa'nın bütünlüğü meselesi olduğunu vurguladı. Merkel, mülteci akınının önünün de kesilmesi gerektiğini belirtti.

MERKEL'İ SEVİYORUM

Mitingte sadece Merkel karşıtları yoktu. Aynı zamanda Suriyeli mülteciler de mitinge gelerek, Merkel'e destek verdi. Bir Suriyeli mülteci elinde “Merkel'i seviyorum” yazılı pankart açtı. Pankartta Seviyorum sözcüğü yerine üç kalp resmi çizilmişti. Merkel, mültecilere hitaben “Halep'te ateşkes için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi ve Almanya'yı güçlü ve güzel yapan şeyin herkesi hoşgörüye yükümlü kılan ve insan onurunu koruyan Alman anayasası olduğunu söyledi.
CDU'nun Berlin eyalet başbakan adayı Henkel ise AfD'ye yüklendi. Henkel “Şehrimizde dümeni ırkçıların ele geçirmesine izin vermeyelim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!