Almanlar ikisini de istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar ikisini de istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 02:06

Almanya’da 18 Eyül’deki seçimlerin ardından büyük koalisyon oluşturmak için görüşmeleri sürdüren CDU/CSU ve SPD arasında başbakanlık da dahil koltuk paylaşımı pazarlığı bir türlü bitmiyor. CDU Lideri Angela Merkel de SPD’li Başbakan Gerhard Schröder de halen başbakanlıkta ısrarlı. Halk ise farklı düşünüyor.

Alman özel televizyonu N24 tarafından yapılan araştırmaya göre Schröder’in başbakan olarak kalmasını isteyenlerin oranı yüzde 25, Merkel’in başbakan olmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 28. Her ikisinin de başbakan olmasını istemeyenlerin oranı ise yüzde 40.

Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) liderleri arasında son iki gündür yapılan görüşmelerin ardından CDU Lideri Angela Merkel, ‘Kabine ancak pazar günü şekillenebilir. SPD büyük koalisyonun dışında bir opsiyon düşünmediğini açık bir şekilde kabul etmeli’ dedi. SPD Genel Başkanı Franz Müntefering de ‘Pazar akşamı, hatta gecesine kadar zamanımız var’ diyerek, başbakanlık koltuğunda ısrar edip etmeyecekleri konusuna açıklık getirmedi. Müntefering, son günlerde olduğu gibi ‘Biz yönetmek istiyoruz. Gerhard Schröder’in başbakan kalmasını istiyoruz’ diye konuşarak, başbakanlık koltuğundan feragat ettikleri sinyali vermedi.

Başbakan kim olsun

Merkel: % 28

Schröder: % 25

Başka biri: % 40
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!