Alman yargısından PKK’lıya 3 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Alman yargısından PKK’lıya 3 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 00:00

Düsseldorf Eyalet Mahkemesi, terör örgütü PKK’nın Almanya eski sorumlusu Hüseyin A.’yı, suç örgütüne elebaşılık yapmak ve zorlama suçlarından 3 yıl 9 ay hapse mahkûm etti. Mahkeme yargıcı, kararında, "PKK’nın Almanya’da sistemli bir şekilde suç işlemeye devam ettiğinden mahkemenin kuşku duymadığını" dile getirdi.

TERÖR örgütü PKK’nin eski Almanya sorumlusu Hüseyin A. Düsseldorf Eyalet Mahkemesi tarafından 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, dün 48 yaşındaki sanığın, suç örgütüne elebaşılık yapmak ve zorlama suçlarından mahkûm edildiğini açıkladı.

Mahkemenin kuşkusu yok

Mahkeme Başkanı Yargıç Lutz Braunöhler, kararın ardından yaptığı açıklamada, PKK’nın Almanya’da sistemli bir şekilde suç işlemeye devam ettiğinden mahkemenin kuşku duymadığını dile getirdi. Hüseyin A., "Çolak" kod adı altında, yaklaşık 1 yıl boyunca PKK’nın Almanya’daki lideri konumunda bulunmuştu. Suçlu, bu konumu sırasında, 2007 yılının ağustos ayında, Stuttgartlı bir PKK üyesinden hamile kalan 21 yaşındaki Kürt kökenli bir kadını tehdit ederek kürtaj yapmaya zorlamıştı. Genç kadını hamile bırakan örgüt üyesinin, PKK’nın Avrupa yönetimi tarafından cezalandırılarak Irak’a sürüldüğü bildirildi. Yasa dışı PKK, örgüt üyeleri arasında ilişkiye ve aile kurmaya izin vermiyor.

Kürtaj tehdidi savurmuştu

Hamile kadını kürtaj yapması için tehdit eden "Çolak" kod adlı Hüseyin A.’nın dul bir Türk kadın ile gizlice aşk yaşadığı vurgulandı. Hüseyin A. 1981 yılında Türkiye’de idam cezasına mahkûm edilmiş ve Türk cezaevlerinde 20 yıldan fazla mahkûm kalmıştı. Almanya’ya iltica başvurusunun kabul edilmesi üzerine 2003 yılında bu ülkeye gelen Hüseyin A.’nın Türkiye’de hálá 24 yıla yakın hapsi isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!