Alman seçim afişinde Atatürk'ün sözü yer alıyor

Güncelleme Tarihi:

Alman seçim afişinde Atatürkün sözü yer alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 15:22

Almanya'nın başkenti Berlin'de 17 Eylülde yapılacak eyalet meclisi seçimleri için milletvekili adayı olan Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacı Fritz Felgentreu, seçim afişinde Atatürk'ün bir sözüne yer verdi.

Haberin Devamı

SPD'nin Neukölln semti parti teşkilatı başkanlığını 2004 yılından bu yana yürüten Felgentreu, Atatürk'ün “Ülkeler çeşitlidir, fakat uygarlık birdir” şeklindeki sözünü Türkçe olarak ve Atatürk'ün imzasıyla seçim afişine koydu.
Felgentreu, yaptığı açıklamada, partisinin Neukölln semtinde yaşayan çok sayıdaki Türk kökenli insanlara da toplumun bir parçası oldukları duygusunu vermek amacıyla 2000 yılından bu yana Türkçe seçim kampanyaları düzenlediğini belirterek, bu kez de Atatürk'ün seçim programlarına uygun bir sözünü seçtiklerini if

/images/100/0x0/55ea38d1f018fbb8f8724527
ade etti.

Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini hatırlatan Felgentreu, Türkiye'yi AB'yle bağlantılı hale getirecek bir söz aradıklarını, bu nedenle Türk çalışanlarıyla birlikte Atatürk'ün çeşitli sözleri arasından bir sözü seçtiklerini kaydetti.
Bu vesileyle Atatürk'ün hayatını anlatan bir kitabı da okuduğunu ve çok etkilendiğini ifade eden Felgentreu, Atatürk'ün de hatalar yapmış ve bazı nedenlerden dolayı eleştirilmiş olabileceğini, ancak büyük bir devrimci olduğunun şüphe götürmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Felgentreu ayrıca, Almanya'da uyum konusunun yoğun şekilde tartışıldığını, genelde yabancılara suç bulunduğunu ve Almanca bilmemekle eleştirildiklerini, ancak Türklerin çoğunun çok iyi şekilde Almanca konuştuklarını sözlerine ekledi.

Berlin'deki Hür Üniversite'de gördüğü öğrenim sırasında eski Yunanca öğrenen ve 1992 yılından bu yana SPD üyesi olan Felgentreu evli ve iki çocuk babası. Felgentreu üçüncü çocuğunun doğumunu bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!