Alman politikacıdan Türkiye’nin AB üyeliÄŸine destek

Güncelleme Tarihi:

Alman politikacıdan Türkiye’nin AB üyeliğine destek
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 00:00

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Üyesi Johannes Kahrs, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliğini desteklediğini belirterek, AK Parti'nin AB'ye yönelik çalışmalarını övdü.

Haberin Devamı

Hamburg Akademisyenler Birliği tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Kahrs, Türkiye'de anayasa değişikliğinin Avrupa Birliği müzakerelerine önemli bir katkısı olacağına inandığını belirterek, Türkiye'nin gerekli kriterleri yerine getirdiği takdirde, AB'ye üye olması gerektiğini söyledi.

 

Kahrs ayrıca, CHP eski Genel Başkanı Baykal'ın ardından genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP'nin özellikle AB ve modern Avrupa yolunda önemli aşamalar kaydedeceğine inandığını ifade etti.

       Â

GÖÇMENLERE ÇİFTE VATANDAŞLIK VERİLMELİ

Almanya'da uzun süreden beri yaşayan göçmenlere çifte vatandaşlık, seçme ve seçilme hakkının verilmesi gerektiğini vurgulayan Kahrs, bu hakkın verilebilmesi için anayasal değişikliğe ihtiyaç bulunduğunu ve Hamburg eyaletinin tek başına karar vermeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

 

Uyumun anaokullarında baÅŸladığını ve anaokullarına getirilen aylık katkı bedelinin kademeli olarak kaldırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Kahrs,ÂSPD'nin Hamburg eyaletinde iktidara gelmesi durumunda diplomasız gencin kalmayacağı vaadini verdi.

 

Kahrs ayrıca kamu dairelerinde daha fazla göçmen kökenli elemanların istihdam edilmesini talep etti.

 

Hamburg Akademisyenler BirliÄŸi tarafından hayata geçirilen "Dost Aile"Âadlı Projenin Müdürü Dr. Nida SerttaÅŸ ise, Hamburg'da yaÅŸayan Alman ve göçmen ailelerin tanışıp kaynaÅŸmaları için baÅŸlattıkları proje hakkında davetlilere bilgi verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!