Alman polisinden DEAŞ’a operasyon

Güncelleme Tarihi:

Alman polisinden DEAŞ’a operasyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 11:06

Alman Polisi, Berlin ve Hessen’de DEAŞ’a operasyon düzenledi. Baskınlarda yakalanan 19 kişinin arasında Tunus’taki Bardo Müzesinde 21 kişinin öldüğü saldırıya katılan teröristin de olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin ve Hessen’de DEAŞ’a karşı operasyon düzenlendi. İlk baskını salı akşamı Berlin’de yapan polisin hedefi, 19 Aralık’ta Noel pazarına TIR ile saldırıp 12 kişinin ölümüne yol açan Anis Amri’nin sık sık uğradığı bir apartmanın giriş katındaki Fussilet Cami oldu. İçeride suç aleti ve delil arayan polis, biri Türk vatandaşı üç kişiyi gözaltına aldı.

SABAH SAAT 04.00’TE BASKIN

İkinci baskın ise Hessen eyaletinde gerçekleşti. Frankfurt, Offenbach ve Wiesbaden kentlerinde DEAŞ bağlantılı, ev, işyeri ve cami olmak üzere toplam 54 adrese sabah saat 04.00’te baskın düzenleyen Hessen polisi, 16 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanalar arasında bulunan 36 yaşındaki Tunuslu’nun, 2015 yılında Bardo Müzesinde 21 kişinin öldüğü saldırıya katılan terörist olduğu belirlendi.
Operasyonlarla ilgili açıklama yapan Frankfurt Başsavcısı Alexander Badle, düzenlenen operasyonla DEAŞ terör örgütünün Almanya’da yapacağı önemli bir saldırının engellenmiş olduğu söyledi. Yakalanan Tunuslunun 2015 yılından bu yana Almanya’da farklı isimlerle saklandığını, insan kaçakçılığı yaptığını, terör örgütü DEAŞ’a militan kazandırmak, örgüte maddi destek bulmak, yabancı savaşçı yetiştirmek görevlerini üstlendiğini kaydeden Başsavcı Badle, saldırı hazırlığı yaptığını, ülke genelinde önemli bir ağ oluşturduğunu ve en tehlikeli zanlılardan biri olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

BAKAN: BAĞLANTILARINI KESTİK

Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth, selefilerin bağlantılarını kestiklerini söyledi. Bakan Beuth, “Almanya’da DEAŞ ve diğer aşırılılara yer yok. Aşırıların demokrasimizi ve toplumumuzu bozmaya izin vermeyeceğiz” dedi.
Hessen’de üç kentte yapılan operasyonlara bin 100’den fazla polis görev aldı. Evlerde bulunan birçok belge ve bilgisayara el konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!