Alman meclisinde YPG flaması açtı

Güncelleme Tarihi:

Alman meclisinde YPG flaması açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 01:01

TERÖR örgütü DEAŞ’la mücadele için yurtdışında görev yapan Alman askerlerinin görev süresinin uzatılması üzerine Alman Parlamentosu’nda yapılan oturumda Sol Partili Sevim Dağdelen, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG bayrağı açtı.

Haberin Devamı

Sol Parti Grup Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen, oturumda Almanya’da yasak olan terör örgütü YPG’nin sembolünü çıkararak, hükümeti Türkiye’nin baskısı üzerine YPG’yi yasaklamakla suçladı. Dağdelen, “Alman ordusu DEAŞ’a karşı bir savaş macerasına gönderilirken DEAŞ’a karşı savaşanların bayrağının yasaklanması tam bir saçmalık ve siyasi bir kinizmden daha başka bir şey olamaz” dedi. Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble, Dağdelen’i, böyle bir sembolü göstermesinin parlamentoya yakışmadığı uyarısında bulundu ve “Bunu yapmamalıydınız” dedi.

Dağdelen’in sorusuna cevap veren Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise Alman hükümetinin bir başka ülkenin baskısıyla bir örgüt ya da derneği yasaklamayacağını belirterek PKK’nın, uyuşturucu ve insan ticareti, haraç topladığı için yasaklandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!