Alman Linda Musul’da çıktı

Güncelleme Tarihi:

Alman Linda  Musul’da çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 23:23

Almanya, 20 kadınla birlikte geçen hafta DEAŞ’tan kurtarılan Musul kentinde yakalanan 16 yaşındaki Linda’yı konuşuyor. Alman basınına göre, Almanya’nın arama kararı çıkardığı Linda, geçen yıl annesinin pasaportuyla Türkiye üzerinden Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e geçmişti.

Haberin Devamı

LINDA W., Almanya’nın doğusundaki Dresden kenti yakınlarındaki küçük Pulsnitz kasabasında yaşayan bir öğrenci idi. Genç kız, internetteki sohbet grubunda DEAŞ militanlarından birine aşık oldu. Müslüman olup ismini Meryem olarak değiştiren Linda, ailesinden ve arkadaşlarından uzaklaşmaya başladı. 2016 Temmuz ayında ise annesinin banka hesabındaki paraları çalarak Frankfurt’tan İstanbul’a uçak bileti aldı, Almanya’dan kaçtı. Linda’nın ailesi ise kızlarının kaybolmasının ardından polise gitti.

Cihatçı gruplarla irtibata geçtiği şüphesiyle Linda hakkında uluslararası arama kararı çıkarıldı. Acılı anne Catherine o dönem, “Linda, bana arkadaşında kalacağını söyleyerek evden gitti. Geri gelmeyince polisi aradım. Polis odasında İstanbul uçak biletinin çıktısını buldu. Şoke oldum, benim kızım daha önce asla birşey çalmadı ya da yalan söylememişti. Kızımın beynini yıkadılar. Umarım geri gelebilir” demişti.

Haberin Devamı

Alman Linda  Musul’da çıktı

İLK DURAK İDLİB

Alman polisi, Linda’nın izine İstanbul’da ulaştı, ancak genç kız kayıplara karışmıştı. Linda, Reyhanlı İlçesi’nin karşısında Suriye’nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı’ndan muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e geçti, Cund el Aksa örgütüne ulaştı. Daha sonra DEAŞ hücreleri aracılığıyla Suriye’den Irak’a geçti. Genç kızın hayatta olup olmadığına dair aylarca hiçbir haber alınamadı. Ta ki geçen hafta 10 aylık yoğun çatışmaların ardından kurtarılan Musul’da güvenlik güçlerinin yayınladığı görüntülere kadar. Iraklı güvenlik güçleri, perşembe günü DEAŞ’tan kurtardıkları kentte bir tünelin içinde 3’ü Türkiye’den, Kanada, Rusya, Almanya ve Libya’dan toplam 20 kadını gözaltına almış, görüntülerini yayınlamıştı. Silahlı ve intihar yelekli olan kadınlar, DEAŞ’ın Musul polis gücünde çalışıyorlardı. Ezidi bir aile, görüntüsü yayınlanan Linda’nın kendi kızları olduğu sevincine kapılsa da daha sonra gerçeği öğrendiler. Alman Die Welt gazetesi, gözaltına alınan Alman gencin Linda W. olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Alman Linda  Musul’da çıktı

DEAŞ’IN POLİSLERİNDEN

Gazeteye konuşan bir yetkili, “Linda W. olayıyla ilgili yeni bilgiler var, araştırıyoruz” dedi. Linda’nın DEAŞ’ın kadın polislerinden ya da keskin nişancılarından olduğu söyleniyor. Saksonya eyalet başsavcısı Lorenz Haaze, dün yaptığı açıklamada Musul’da yakalanan kadınların arasında Alman genç kız Linda W.’nin olup olmadığını araştırdıklarını belirtti. Alman Dışişleri Bakanlığı da, Musul’da gözaltına alınan kadınların ülkeleri hakkında bilgi almaya çalıştıklarını açıkladı. Iraklı bir yetkili ise genç kızın Alman değil, Slav olabileceğini söyledi. Yetkili, genç kızın yanıkları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, daha sonra da Irak güvenlik güçlerince gözaltına alındığını da belirtti. Kızın, Irak’ta tutuklu kalmayacağı, ülkesinin diplomatik misyonuna teslim edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!