Alman istihbaratı uyardı: Öfke radikalleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Alman istihbaratı uyardı: Öfke radikalleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 10:06

Almanya'nın Saksonya Eyaleti'nde mültecilere yönelik taşkınlıklar, Alman güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Alman istihbarat teşkilatı Başkanı Dr. Hans Georg Maassen, “Öfkeli vatandaş radikalleşiyor. Bu yeni bir gelişme” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya, Saksonya Eyaleti'nde geçen hafta yaşanan mülteci düşmanı iki olayın nedenlerini tartışıyor.

Alman istihbaratı uyardı: Öfke radikalleşiyor



Birinci olay, Clausnitz kentinde bir grup göstericinin mülteci otobüsünün önünü keserek, mültecileri “Defolup gidin” diye tehdit etmesi.
İkinci olay ise; Bautzen kentinde ateşe verilen mülteci yurduna bir grup insanın alkış tutarak, destek vermesi. Hatta yangını söndürmeye çalışan itfaiyeyi engellemeye çalışması.

Almanya İstihbarat Teşkilatı Başkanı Dr. Hans Georg Maassen, yeni gelişmeler üzerine endişeli konuştu.

Bunun Almanya'da daha önce görülmemiş yeni bir gelişmeye işaret ettiğini belirten Maassen, şöyle dedi:
“Biz artık aşırı sağla, sağ popülist ve öfkeli vatandaşın ajitasyon biçiminde birleşmeye, içiçe girmeye başladığını görüyoruz. Aşırı sağ giderek yabancı düşmanı gösterileri kendi amaçları için kanalize ediyor. Mülteci karşıtı sözde öfkeli vatandaş arasında radikalleşme söz konusu. Bu geçmişte görmediğimiz bir gelişme.”

Bu iki olayı ARD televizyonuna değerlendiren İstihbarat Başkanı Maassen'in mesajı şu:
Aşırı sağla öfkeli vatandaş kaynaşıyor. Öfkeli vatandaş aslında aşırı sağ ideolojiyle bir ilişki istemiyor. Bunlar CDU, SPD gibi klasik parti seçmenleri. Ama mülteci politikasına karşı öfkelerini aşırı sağ araç olarak kullanıyor ve öfkeli vatandaş radikalleşiyor. İstihbarat Teşkilatı Başkanı Maassen'in bir uyarısı daha var... Aşırı sağın sayısı son 15 yıl içinde azalmıştı. Şimdi bu sayı yeniden artışa geçti ve önceden görülmeyen bir şiddet eğilimi var.

Bu gelişmeye karşı ne yapmak lazım?
İstihbarat Başkanının bu soruya yanıtı şu: Öfkeli vatandaşı dışlamayıp diyalog kurmak ve toplumun ortasına geri çekmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!