Alman hükümeti, Kabil’deki bombalı saldırıyı kınadı

Güncelleme Tarihi:

Alman hükümeti, Kabil’deki bombalı saldırıyı kınadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 11:40

Almanya, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bombalı saldırıyı kınadı. Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, Alman hükümetinin ve Başbakan Angela Merkel’in saldırıyı sert şekilde kınadığını belirterek, “Bu, birçok insanın hayatına mal olan hain bir olay” dedi.

Haberin Devamı

SALDIRIDA Alman Büyükelçiliğinde görev yapan insanların da yaralandığını ifade eden Demmer, Afgan bir güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Alman hükümetinin, Afganistan’ı teröre karşı mücadelede desteklemeye devam edeceğini belirten Demmer, Merkel’in de Afganistan Devlet Başkanı’yla kısa bir süre önce yaptığı telefon görüşmesinde bunu dile getirdiğini kaydetti.
Afganistan’da durumun genelde istikrarlı hale geldiğini ancak zaman zaman bu tür saldırıların yaşanmasının, durumun hâlâ ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini ifade eden Demmer, “NATO’nun, ABD’nin ve uluslararası toplumun desteği olmadan askeri ve siyasi istikrarın ve gelişmenin sağlanması mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Basın toplantısına katılan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Maria Adebahr da saldırının kim tarafından ve kime karşı gerçekleştirildiğini henüz bilemediklerini ve bakanlıkta bir kriz masası oluşturduklarını açıkladı. Adebahr, Kabil’deki bombalı saldırıda, Almanya’dan gönderilen bir büyükelçilik görevlisi ile yerel personelden bir kişinin yaralandığını kaydetti.
Basın toplantısına katılan Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth da Almanya’da iltica talebi reddedilen Afganistanlıların ülkelerine gönderilme işleminin geçici bir süre için durdurulduğunu belirtti.
Kabil’deki bombalı saldırıdan dolayı, şu an için sınır dışı edilecek Afganları havaalanında karşılayacak personelin bulunmadığını ifade eden Dimroth, yine de Almanya’da suç işleyen Afganların hızlı bir şekilde sınır dışı edilmeleri kararlarından vazgeçmediklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!