Alman değerlerine sadık kalacağım

Güncelleme Tarihi:

Alman değerlerine sadık kalacağım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Almanya’ya yeni geleceklerin yanı sıra Almanya’da uzun süredir yaşayanlar “Uyum Sözleşmesi” imzalayacaklar.

Haberin Devamı

FEDERAL Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, CDU ile FDP’nin Koalisyon Sözleşmesi’nde öngörülen şekilde Uyum Sözleşmesi’ni hayata geçireceklerini açıkladı. 
“Sürekli olarak Almanya’da yaşamak ve çalışmak isteyen ülkemize ‘evet’ demeli” açıklamasında bulunan Maria Böhmer, planlanan Uyum Sözleşmesi’nde Almanca öğrenmenin yanı sıra düşünceyi ifade özgürlüğü, kadın-erkek eşitliği gibi evrensel değerlerin kabulünün yer alacağını da söyledi. Böhmer aynı zamanda göçmenlerin toplumsal hayata ve politik yaşama katılımlarının da Uyum Sözleşmesi’nde yer alacağını da belirtti. Uyum Sözleşmesi imzalayanların göstereceği gelişmelerin belirli aralıklarla kontrol edilmesi de planlandı.
Ya kabul etmezlerse?
Sözleşmeye onay vermeyenlere ne gibi yaptırımlar uygulanacağı kapısı açık bırakıldı. Devlet Bakanı Böhmer de bu konuyla ilgili olarak somut bir açıklamada bulunmadığı halde, Almanca kurslarına katılmayanlar ile kendilerini geliştirmek için sunulan imkandan yararlanmayanlara yapılan Hartz IV sosyal yardım ödemelerinde kısıntı yapılabileceğine işaret edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!