Alman medyası bombaladı: Türkiye Gabriel'e yolu gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Alman medyası bombaladı: Türkiye Gabriele yolu gösterdi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 15:41

Alman basınıi Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in İncirlik ziyaretine geniş yer ayırdı. Focus dergisi Online sitesi, ziyareti, "Yasak devam ediyor, son girişim de başarısız oldu" ve Türkiye Gabriel'e yolu gösterdi" başlıklarını kullanarak okuyucularına aktardı. Saygın haber sitesi Spiegel Online ise "Gabriel çözüm bulamadı", "İncirlikle alakalı anlaşma gözükmüyor", "Ankara ziyarete müsaade etmiyor", "Gabriel ise askerlerini çekilebileceği söyledi" başlıklarını kullandı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşı Gabriel'in görüşmesinde İncirlik krizinin çözümü için herhangi bir adım atılmazken, Alman basını görüşmenin öncesinden ve sonrasında konuya geniş bir yer ayırdı. Focus Online dergisi, "Türkiye Gabriel'e yolu gösterdi" ifadesini kullanırken, Spiegel Online "İncirlikle alakalı anlaşma gözükmüyor" ifadesi kullanıldı. 

'MECLÄ°S OYLAMAYA GÄ°DECEK' Ä°DDÄ°ASI

Alman Bild gazetesi, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Ankara'da istediği sonucu almamasının ardından Şansölye Angela Merkel'i bu konuda resmi olarak bilgilendireceğini yazdı. Gazete, bilgilendirmenin ardından konunun kısa süre içinde Alman Meclisi'nde (Bundestag) oylamaya sunulacağını duyurdu. Çavuşoğlu ve Gabriel'in görüşmesinde taraflar İncirlik konusunda uzlaşmaya varamamıştı. Alman basını, İncirlik konusundaki muhtemel bir oylamada Alman meclisinin ezici bir çoğunlukla İncirlik'ten çekilmeye yönelik oy vereceğini yazıyor.

Haberin Devamı

RESMÄ° BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME

Sigmar Gabriel'in Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile olan görüşmesinde Alman vekillerinin İncirlik Hava Üssü'ndeki yaklaşık 260 Alman askerini ziyaretine yönelik yasağın Türkiye tarafından kaldırılmaması nedeniyle ilk olarak Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve kabineyi resmi olarak bilgilendireceği açıklandı. 

Alman Bild gazetesi, kabine ve Merkel'in bilgilendirilmesinin ardından konunun kısa süre içinde mecliste oylanmaya sunulmasının beklendiğini yazdı. Eylül ayında yeni parlamento seçimlerinin düzenleneceği Almanya'da, meclisinin olası bir İncirlik oylamasını ezici bir çoğunlukla kabul etmesinin beklendiği ifade ediliyor. 

ANLAÅžMAYA VARILAMADI

Alman milletvekillerinin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret edebilmeleri konusunu görüşmek üzere bir araya gelen Gabriel ve Çavuşoğlu bir anlaşmaya varamadı. Çavuşoğlu, kritik görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Alman heyetinin İncirlik Üssü'nü ziyaret talebiyle ilgili olarak, İncirlik ziyaretinin değil ancak Konya'daki NATO Üssü'nün ziyaretinin mümkün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türk bakan İncirlik ziyareti konusunda Türkiye'nin PKK ve Gülen mensuplarıyla ilgili Almanya'dan taleplerinin yerine getirilmediği için böyle bir karar aldığını belirtti. Gabriel ise bu durumda Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi gerekeceğini ifade etti. 

Â

Alman medyası bombaladı: Türkiye Gabriele yolu gösterdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!