Alman Belediye Başkanı’ndan okul tatilinde zorla evlilik uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Alman Belediye Başkanı’ndan okul tatilinde zorla evlilik uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 13:46

Berlin’in Neukölln ilçesi Belediye Başkanı Fransizka Giffey, okul yönetimlerine gönderdiği bir yazı ile yönetimi, öğrencilerin yaz tatilinde aileleri tarafından zorla evlendirmelerine dair uyardı.

Haberin Devamı

Berlin’in en sorunlu ilçelerinden biri olarak ünlenen Neukölln’nün Sosyal Demokrat Partisi (SPD)‘li Belediye Başkanı Giffey, “Yaz tatili bazı öğrenciler için bir kabus olabilir, çünkü tatil için gittikleri memleketlerinde rızaları dışında zorla evlerilebilirler. Kızları ve delikanlıları bu çaresizlik ve teslimiyet duygusundan korumak istiyoruz“ diye yazdı.

BERLİN’DE GEÇTİĞİMİZ YIL 107 ZORLA EVLİLİK
Zorla evlililiği bir insan hakları ihlali olarak niteleyen 37 yaşındaki Belediye Başkanı, okul yönetimini ve öğretmenleri bu konuda uyanık olmaya ve gerektiğinde acil harekete geçmeye çağırdı.

Resmi bir araştırmaya göre zorla evlendirilenlerin üçte biri reşit değil. Almanya dışındaki zorla evliliklerin büyük bir bölümü okulların yaz tatilinde yapılmakta. Berlin Danışma Merkezi ve Polisi’nin verdiği rakamlara göre 2014 yılında 460 zorla evlilik tehdidinden 107’sin tüm direnişlere rağmen gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Giffey yazısında “Zorla evlendirilmek isteyenler genelde olayı önceden hissediyorlar. Buna rağmen aileleri ile memleketlerine tatile gidiyorlar, çünkü oralarda “Hayır“ diyebilme gücünü bulabileceklerini sanıyorlar. Bu bir hata. Aileleri, bu durumda olanların nakit paralarını, cep telefonlarını ve pasaportlarını ellerinden alıyorlar“ diye uyardı.

TÜRK KIZININ BAŞINA DA GELDİ
Belediye Fırsat Eşitliği Sorumlusu Sylvia Edler ise geçen yaz tatilinde “Alfred-Nobel-Schule“ adlı bir okulda 15 yaşındaki bir Türk kızının aynı olayı yaşadığını örnek olarak verdi.

Edler: “Kız öğrenci tatil öncesi bize başvurarak yardım istedi ve pasaportunun bir kopyasını bize bıraktı. Zamanında tatilden dönmemiş olsaydı, bu kopya ile hemen polisi ve Alman Büyükelçiliği’ne başvuracaktık. Sylvia Edler, aileleri çocukların uçuşuna engel bir bir rahatsızlığı olduğuna dair rapor alarak bu sorunun üstesinden gelmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. Ellerinde şu an sekiz değişik zorla evlendirme dosyası olduğunu söyleyen Belediye Meclisi Üyesi Falko Liecke ise “Çocuklarını zorla evlendirme niyetinde olan ailelere açıkça sesleniyorum, bunu engellemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ayrıca bu konu aile hukukuna da aykırı“ dedi.

BAKMADAN GEÇME!