Aliyev'den savaş açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Aliyevden savaş açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 13:13

BAKÜ - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’la Dağlık Karabağ sorununu barışçı yolla çözmekten yana olduklarını, ancak ordu ve halkın da işgal altındaki toprakların kurtarılması için başka alternatiflere hazırlıklı olmalarını istedi.

Haberin Devamı

Aliyev, dün akşam gazi ve şehit aileleri için Hırdalan şehrinde yaptırılan binaların açılışında, Dağlık Karabağ sorununun uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Büyük ümit besledikleri 2009 yılında Ermenistan’ın olumsuz tavrı yüzünden problemin çözümünde bir ilerleme sağlanamadığını vurgulayan Aliyev, konuyla ilgilenen taraflarla birlikte Ermenistan’ın da mecbur kalarak bu sorunun ülkelerin toprak bütünlüğü esasında hallini öngören belgeye imza koyduğunu bildirdi.

 

Dağlık Karabağ sorununu çözmek için Azerbaycan’ın güçlü ordu kurması gerektiğine değinen Aliyev, ülkesinin hem askeri hem de ekonomik yönden Ermenistan’ın çok ilerisinde bulunduğunu ifade etti.

 

Haberin Devamı

İlham Aliyev, “Elbette ki bugün ekonomik ve askeri gücümüz bize meseleyi askeri yoldan çözme imkanı veriyor.

 

Ancak biz savaş olmasını istemiyoruz. Biz istiyoruz ki bundan sonra şehitler olmasın. Biz, mesele sivil yolla, görüşmelerle çözülsün istiyoruz. Ama bununla beraber, Azerbaycan ordusu ve cemiyeti topraklarımızın herhangi bir yolla işgalden kurtarılmasına hazır olmalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!